bezár
 

art&design

2011. 07. 12.
Michelangelo elveszett festményét fedezték fel Oxfordban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Michelangelo Buonarrotinak (1475-1564), az itáliai reneszánsz művészet kiemelkedő mesterének "elveszett" festménye díszítette az Oxfordi Egyetem egyik intézetének falát.
A Keresztre feszítés a Madonnával, Szent Jánossal és két gyászoló angyallal című festményt, amelyet Marcello Venutti (1512/15-1579) művének tartottak, 1930-ban vásárolta meg a Sotheby's árverésén a Campion Hall - olvasható a BBC News hírei között.

Antonio Forcellino olasz művészettörténész és restaurátor szerint viszont, aki infravörös technológiával vizsgálta a festményt, a mestermű Michelangelo alkotása.

Brendan Callaghan atya, a Campion Hall vezetője úgy véli, hogy a művészettörténészek között heves vitát vált majd a festmény alkotójának kiléte, mindenesetre a képet az Asmolean Múzeumnak adták át megőrzésre.

"Nem lett volna jó ötlet, ha továbbra is nálunk marad. Ez egy csodálatos festmény, túl értékes ahhoz, hogy továbbra is a Campion Hall falát díszítse" - vélekedett Brendan Callaghan atya, aki szerint a kép értéke három év alatt megtízszereződhet még abban az esetben is, ha bebizonyosodik, hogy mégsem Michelangelo festette.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

Interjú Tóth Kingával intermediális alkotásról, a fiatalok lehetőségeiről, szellemi műhelyekről, fordításról
art&design

Éhesen alszik a tranzitzóna Éhesen alszik a tranzitzóna
Az emlékezés installációja Waldsee-ben (A 2B Galéria Waldsee 1944 című kiállításáról)
Erdély Jakab: Anyád hogy van? Diplomakiállítás Dr. Geréb Ágnes életéről
art&design

A glóbusz kibillentése A glóbusz kibillentése
The Great Globe - Csoportos kiállítás az aqb Project Space-ben

Más művészeti ágakról

színház

A jó, az aktuális, a kortárs színházat keressük A jó, az aktuális, a kortárs színházat keressük
Háttérbeszélgetés Kulcsár Edit fesztiválszerzővel a MITEM létrejöttéről, létjogosultságáról, egyedi, sikert generáló ismertetőjegyeiről, motivációról, célokról
Interjú Tóth Kingával intermediális alkotásról, a fiatalok lehetőségeiről, szellemi műhelyekről, fordításról
Ari Aster: Fehér éjszakák


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés