bezár
 

art&design

2011. 07. 22.
Művészetek Völgye: Hello Wood
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Hello Wood Fesztiválon készült fa szobrokkal és installációkkal is találkozhatnak idén a Művészetek Völgyének látogatói: az egyetemisták alkotásai péntektől egészen augusztus 4-ig láthatók a Kapolcs és Vigántpetend közötti Csórompusztán.
A második alkalommal megrendezett alkotótábornak idén Csórompuszta adott otthont július 6. és 13. között. A MOME line - design műhely és az Újirány Csoport közös programján kilenc magyarországi és három határon túli egyetemről összesen 55 diák vett részt.

Ebben az évben a tábort három művészeti ágra terjesztették ki, így az építészek mellett grafikusok és filmesek is dolgoztak a Hello Woodon.

A "wood" munkacsoportok egy-egy kilométernyi, 4x4 centiméter keresztmetszetű falécből valósították meg közös elképzeléseiket.

A "tipo" workshop négyfős csapatai csoportonként 1 kilométernyi papírra készítették el munkáikat. Szintén négyfős stábok forgattak rövid, 5 perces filmet a tábor helyszínéül szolgáló falu életéről.

Az alkotótáborban a Művészetek Völgye jelképét mintázó, 5 méter magas és 6 méter széle csiga is készült fából, amelyet az eredeti tervek szerint pénteken délután indítottak volna útnak Csórompusztáról Kapolcsra - mondta Hindy Dorottya, a Hello Wood egyik szervezője az MTI-nek.

Hozzátette, hogy az átszállítás végül problémákba ütközött, így az installáció a pusztán marad a többi alkotással együtt és Vigántpetend mellett hirdeti a néhány kilométerre lévő fesztivált.

A szabadtéri kiállítást augusztus 4-ig bárki megtekintheti, a környéken autózva az útról is jól láthatók az alkotások - jegyezte meg a szervező.
Az alkotótábor ötlete Dániából ered, ahol egy kreatív csoport három éve írt ki alkotói pályázatot 1000 méter faanyag felhasználására.

Magyarországon első alkalommal tavaly rendezték meg a fesztivált, akkor 20 diák négy csapatban alkotott 1-1 kilométernyi fenyőlécből a Csongrádi Művésztelepen.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Fém és méhviasz, vagy új helyünk a természetben Fém és méhviasz, vagy új helyünk a természetben
Horváth Gideon – I put my hand into a beehive
Lábjegyzetek a kortárs autódesignhoz
art&design

Rajtunk kívüli rend Rajtunk kívüli rend
Gálhidy Péter Sarokvas című kiállításáról (Megnyitó)
art&design

Értelmező szótár Értelmező szótár
Horváth László és Takács Máté Okkult Coaching című kiállításához

Más művészeti ágakról

irodalom

Üzenet, de kinek? Üzenet, de kinek?
Szabó Magda: Üzenet odaátra
színház

Az ördög báránybőrt visel Az ördög báránybőrt visel
Az Ördög a Városmajori Szabadtéri Színpadon
Mozart in the Jungle


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés