bezár
 

art&design

2011. 07. 30.
MNG Extra: esti tárlatvezetések, különleges programok a Nemzeti Galériában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Többek között a Munkácsy- és Markó Károly-kiállításokhoz kapcsolódó esti tárlatvezetésekkel, dzsesszkoncerttel és filmvetítéssel jelentkezik augusztus 5-én a Magyar Nemzeti Galéria MNG Extra című programsorozata.
A Nemzeti Galéria minden hónap első péntekén tartja meg az MNG Extra programjait, melyek során meghosszabbított nyitva tartással várja a látogatókat 18 és 22 óra között.

A múzeum tájékoztatása szerint a Markó Károly és köre - Mítosztól a képig című kiállításhoz ezúttal - a magyar mellett - angol nyelven és speciális jelnyelvi tolmácsolással is szerveznek tárlatvezetést. Bellák Gábor, a kiállítás egyik kurátora idősebb Markó Károly művei a műkereskedelemben címmel tart előadást.

A Munkácsy: Krisztus-trilógia című tárlattal a látogatók magyar és jelnyelvi tolmácsolással megtartott vezetéseken ismerkedhetnek meg.

Privát labirintusok címmel autizmussal élő alkotók és kortárs képzőművészek közös kiállítását rendezte meg a Nemzeti Galéria, míg a Magáért beszél című tárlaton a Fiatal Képzőművészek Stúdiója Egyesület mutatkozik be reprezentatív válogatással a múzeum A épületében. Mindkét kiállításhoz tárlatvezetés kapcsolódik, csakúgy, mint a Nemzeti Galéria 20. századi állandó kiállításához.

Tapintható tárlatával Braille írással készült vezető segítségével ismerteti meg látássérült látogatóit a múzeum, míg a Filmklub a Privát labirintusok tárlat kapcsán az autizmus világát bemutató, Mary és Max című ausztrál animációs filmet tűzi műsorra. A programok közül a zene sem hiányozhat: ezúttal Nagy János és Kalmus Felicián ad dzsesszkoncertet az MNG-ben.

A kiállítások és művészeti események mellett maga a palotaépület is tartogat meglepetéseket: az este folyamán megtekinthető lesz az egyébként csak előzetes bejelentkezéssel látogatható Habsburg nádori kripta, a kupolába felmászók pedig a város panorámájában gyönyörködhetnek.

A tárlatvezetések ideje alatt a múzeum vidám kreatív sarokkal várja a hat évnél idősebb gyerekeket, valamint az alkotni vágyó felnőtteket.

Az MNG Extra részletes programjait a www.mng.hu honlapon találhatják meg az érdeklődők.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

Kőteleky Aywee munkáját a világ legjobbjai között tartják számon
art&design

A gyűjtő mint művész? A gyűjtő mint művész?
A Mai Manó Ház Erik Kessels több élete című kiállításáról
Interjú Tóth Kingával intermediális alkotásról, a fiatalok lehetőségeiről, szellemi műhelyekről, fordításról
art&design

Ismeretlen ismerősök Ismeretlen ismerősök
Minden múlt a múltam. #huszadikszázad #privátfotó #Fortepan a Magyar Nemzeti Galériában

Más művészeti ágakról

Sziget Fesztivál, 2019. augusztus 8.
Jon Watts: Pókember: Idegeben


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés