bezár
 

art&design

2011. 08. 02.
Ismét megnyílik a miskolci művésztelep
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A jövő hétfőn kezdődő idei miskolci művésztelepre olyan alkotók kaptak meghívást, akiknek munkáiban a látvány mellett a hang is jelentős szerepet játszik, akik a hangot képzőművészeti kontextusban dolgozzák fel.
Mint Barázda Eszter, a művésztelepnek otthont adó Miskolci Galéria szóvivője az MTI-nek elmondta, az alkotóházban augusztus 8. és 19. között Eike Berg, Kolozsvár Csenge, Komoróczky Tamás, Lendvai Ádám, Szabics Ágnes és Várnai Gyula tevékenykedik.

Az elmúlt években a nyári miskolci művésztelepek mindegyike egy adott téma, egy hívószó köré - Mozgó kép, Diszkréció, Objekt, Név nélkül, Közterület - szerveződött.

A szóvivő közlése szerint a művésztelep tematikus problémafelvetése lehetőséget biztosít újabb képzőművészeti ágak integrálására.

A 10. alkalommal megtartandó esemény célja az is, hogy ne csak a szűk szakmai közönség érdeklődését keltse fel, hanem művészeti produktumai a nagyobb nyilvánosság számára is elérhetők, könnyebben befogadhatók és izgalmasak legyenek. A miskolci kiállítás anyagát a tervek szerint Budapesten, a Bartók 32 Galériában is bemutatják.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Velünk élő hagyományok Velünk élő hagyományok
Korniss Péter Változások című kiállítása Kolozsváron
art&design

Ismeretlen ismerősök Ismeretlen ismerősök
Minden múlt a múltam. #huszadikszázad #privátfotó #Fortepan a Magyar Nemzeti Galériában
art&design

A glóbusz kibillentése A glóbusz kibillentése
The Great Globe - Csoportos kiállítás az aqb Project Space-ben
art&design

Rajtunk kívüli rend Rajtunk kívüli rend
Gálhidy Péter Sarokvas című kiállításáról (Megnyitó)

Más művészeti ágakról

Tamás Zsuzsa válaszai a prae.hu körkérdésére
Topolánszky Tamás Yvan: Curtiz – A magyar, aki felforgatta Hollywoodot
színház

Az ördög báránybőrt visel Az ördög báránybőrt visel
Az Ördög a Városmajori Szabadtéri Színpadon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés