bezár
 

art&design

2011. 08. 03.
Régészeti park mutatja be a Vajdaság legrégebbi települését
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Régészeti park keretében kívánja bemutatni az újvidéki önkormányzat a város területén 2010-ben feltárt település maradványait, amely valószínűleg a Vajdaság mai területének legrégebbi települése.
A feltárt leletek hétezer évesek lehetnek és Újvidék önkormányzata azt tervezi, hogy az ásatások közelében, az azóta kiépült Európa sugárút mellett egy archeológiai kiállítóközpontot létesít Régészeti park néven, 10 hektáros telken - írja a Magyar Szó című délvidéki napilap szerdán.

A kiépítésére vonatkozó tervjavaslatot valószínűleg még az idén elfogadja a városi képviselő-testület. Előzőleg azonban pályázatot hirdetnek a tervrajz kidolgozására. A park ötlettervét később közszemlére teszik, amelyet a polgárok és a szakmai szférához tartozó régészek véleményezhetnek, módosítási javaslatokat tehetnek.

A tematikus parkban helyet kap múzeum, amfiteátrum és parkoló is. A múzeumban kiállítják az ásatásokon talált őskori szerszámokat, továbbá azokat a leleteket is, amelyeket ugyanitt találtak, de sokkal későbbi időből, a középkorból származnak.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Velünk élő hagyományok Velünk élő hagyományok
Korniss Péter Változások című kiállítása Kolozsváron
art&design

Mindenből lehet meríteni Mindenből lehet meríteni
Interjú Maurer Dórával külföldi élményekről, lehetőségekről, fordulópontokról és képzésekről
art&design

Éhesen alszik a tranzitzóna Éhesen alszik a tranzitzóna
Az emlékezés installációja Waldsee-ben (A 2B Galéria Waldsee 1944 című kiállításáról)
art&design

Divatséta a Ludwigban Divatséta a Ludwigban
Király Tamás. Out of the box

Más művészeti ágakról

Beszámoló a 16. Cinefest Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválról
Todd Phillips: Joker
Isabelle Duthoit improvizációs workshopja a Jazzaj szervezésében


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés