bezár
 

art&design

2011. 08. 03.
Régészeti park mutatja be a Vajdaság legrégebbi települését
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Régészeti park keretében kívánja bemutatni az újvidéki önkormányzat a város területén 2010-ben feltárt település maradványait, amely valószínűleg a Vajdaság mai területének legrégebbi települése.
A feltárt leletek hétezer évesek lehetnek és Újvidék önkormányzata azt tervezi, hogy az ásatások közelében, az azóta kiépült Európa sugárút mellett egy archeológiai kiállítóközpontot létesít Régészeti park néven, 10 hektáros telken - írja a Magyar Szó című délvidéki napilap szerdán.

A kiépítésére vonatkozó tervjavaslatot valószínűleg még az idén elfogadja a városi képviselő-testület. Előzőleg azonban pályázatot hirdetnek a tervrajz kidolgozására. A park ötlettervét később közszemlére teszik, amelyet a polgárok és a szakmai szférához tartozó régészek véleményezhetnek, módosítási javaslatokat tehetnek.

A tematikus parkban helyet kap múzeum, amfiteátrum és parkoló is. A múzeumban kiállítják az ásatásokon talált őskori szerszámokat, továbbá azokat a leleteket is, amelyeket ugyanitt találtak, de sokkal későbbi időből, a középkorból származnak.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Fém és méhviasz, vagy új helyünk a természetben Fém és méhviasz, vagy új helyünk a természetben
Horváth Gideon – I put my hand into a beehive
Interjú Tóth Kingával intermediális alkotásról, a fiatalok lehetőségeiről, szellemi műhelyekről, fordításról
art&design

Ismeretlen ismerősök Ismeretlen ismerősök
Minden múlt a múltam. #huszadikszázad #privátfotó #Fortepan a Magyar Nemzeti Galériában
art&design

A glóbusz kibillentése A glóbusz kibillentése
The Great Globe - Csoportos kiállítás az aqb Project Space-ben

Más művészeti ágakról

Julian Fellowes: Downton Abbey
színház

Az ördög báránybőrt visel Az ördög báránybőrt visel
Az Ördög a Városmajori Szabadtéri Színpadon
Mészöly Ágnes válaszai a prae.hu körkérdésére


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés