bezár
 

art&design

2011. 08. 03.
Művészeti pályázat a kormányablakok népszerűsítésére
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Szinte valamennyi művészeti ág profi és amatőr alkotója részt vehet azon az országos pályázaton, amelyet a Hungarofest Nonprofit Kft. és a kormányhivatalok közösen írtak ki a kormányablakok népszerűsítésére. A részletekről szerdán Szolnokon és Veszprémben is tartottak sajtótájékoztatót.
A pályázat célja, hogy a fiatal magyar művészek bemutatkozhassanak és bekerülhessenek a köztudatba az ország összes megyéjét összefogó kezdeményezésen keresztül.

Lengyel Györgyi Jász-Nagykun-Szolnok megyei kormánymegbízott a Változatos megyéink az Európai Unióban című országos pályázat részleteiről elmondta: a cél a kormányablakok ismertebbé és elfogadottabbá tétele mellett Magyarország, ezen belül is Jász-Nagykun-Szolnok megye kulturális értékeinek, sajátosságainak, szépségének és az Európai Unióhoz fűződő kapcsolatának megjelenítése.

Kovács Zoltán Veszprém megyei kormánymegbízott azt emelte ki, hogy a pályázaton fontos szempont a művészi érték, amit a beérkezett alkotás képvisel, az alkotás újszerűsége és informatív jellege, valamint az, hogy a pályamű mennyit árul el az alkotóról és a településről, megyéről, mennyire kapcsolható az Európai Unióhoz, de fontos a megvalósítás formátuma és minősége is.

Emellett kiemelt szempont lesz az alkotások elbírálásakor a környezettudatosság, valamint a kormányhivatal és a művészet közötti együttműködés kreatív, újszerű megfogalmazásának értékelése is.
A kiírás szerint a pályázatra minden megyéből olyan 18 és 35 év közötti profi és amatőr alkotó jelentkezhet egy alkotással, aki az adott megyében állandó lakcímmel rendelkezik.

A pályázók már meglévő vagy kifejezetten erre az alkalomra készült új művel mérethetik meg magukat az öttagú zsűrik előtt szinte valamennyi, elsősorban a látványt, a vizualitást előtérbe helyező művészeti ágban. Zenei és tudományos művel nem lehet jelentkezni.

A pályaműveket szeptember 15-ig lehet leadni a helyi kormányhivatalokban, ahol a díjazott alkotásokat kiállítják, a beérkezett munkákból pedig kiállítást is rendezhetnek.

A legjobb munkák beküldői megyénként pénzjutalmat is kapnak: az első helyezettek bruttó 750-750 ezer, a másodikak 500-500 ezer, míg a harmadikak 250-250 ezer forintos díjazásban részesülnek.
A pályázat részletei a www.valtozatosmegyeink.kormany.hu oldalon olvashatók az interneten.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Mindenből lehet meríteni Mindenből lehet meríteni
Interjú Maurer Dórával külföldi élményekről, lehetőségekről, fordulópontokról és képzésekről
art&design

A gyűjtő mint művész? A gyűjtő mint művész?
A Mai Manó Ház Erik Kessels több élete című kiállításáról
art&design

Instabil egyensúly Instabil egyensúly
A varázsló halála. Emlékkiállítás Csáth Géza halálának 100. évfordulója alkalmából a Petőfi Irodalmi Múzeumban
art&design

Publikus '90-es évek Publikus '90-es évek
A Publikus magánügyek. A 90-es évek művészete magyarországi magángyűjteményekben című kiállításról a szentendrei MűvészetMalomban

Más művészeti ágakról

Külföldön Sikeres Magyar Művészek

Mindenből lehet meríteni Mindenből lehet meríteni
Interjú Maurer Dórával külföldi élményekről, lehetőségekről, fordulópontokról és képzésekről
színház

A jó, az aktuális, a kortárs színházat keressük A jó, az aktuális, a kortárs színházat keressük
Háttérbeszélgetés Kulcsár Edit fesztiválszerzővel a MITEM létrejöttéről, létjogosultságáról, egyedi, sikert generáló ismertetőjegyeiről, motivációról, célokról
Ari Aster: Fehér éjszakák
Bánkitó, fesztiválemlék


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés