bezár
 

art&design

2011. 08. 05.
Óriásgrafikák a gödöllői kastély parkjában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A barokk jegyében fogant, óriásgrafikákból álló térinstallációk láthatók vasárnaptól a gödöllői királyi kastély kertjében.
Remsey Dávid és Turny Zoltán grafikusok Scenario című szabadtéri kiállításán többek között barokk metszetekből alkotott montázsok és 21. századi allegorikus ábrázolások láthatók.

A kastély kertjében kiállított installációkat 120 centiméter széles és 250 centiméter magas óriásgrafikák alkotják - mondta el Bugya Brigitta, a kiállítás társkurátora az MTI-nek.

Remsey Dávid térinstallációi a grafika területén alkalmazott képi kölcsönzések, miközben a barokk kastély parkjának táji elemeit is az alkotások részévé teszi. Sorba helyezet képei egymás folytatásaként, egymást kiegészítve és magyarázva értelmezhetők, míg Turny Zoltán munkáinak két síkja az emberi létezés testi és szellemi valóságát mutatják - részletezte a társkurátor.

A két fiatal művész látásmódját jellemezve hozzáfűzte: Remsey Dávid 17. századi metszetek részleteiből építkező képein a részletgazdag ábrázolásban semmi nem az, aminek első pillanatra látszik, a groteszk megjelenítés azonban végül egy magával ragadó mesevilágot teremt, míg Turny Zoltán művei olyan személyes jelképrendszerek, melyek párhuzamba állíthatók a barokk utalásokkal és allegorikus ábrázolásokkal, s ahol a megjelenő kígyók és madarak a belső változást elindító lényekként kapnak kiemelt szerepet.

A kiállítás másik kurátora Guba Anna, a szabadtéri tárlat október 31-ig látható a gödöllői kastély kertjében.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

Kőteleky Aywee munkáját a világ legjobbjai között tartják számon
art&design

Divatséta a Ludwigban Divatséta a Ludwigban
Király Tamás. Out of the box
art&design

Rajtunk kívüli rend Rajtunk kívüli rend
Gálhidy Péter Sarokvas című kiállításáról (Megnyitó)
Interjú Máté Bencével természetfotózásról, lesekről és technikákról, környezetvédelemről

Más művészeti ágakról

Interjú Alföldi Róberttel pályakezdésről, a fiatalok helyzetbe hozásáról, lehetőségekről, nyitottságról
színház

A jó, az aktuális, a kortárs színházat keressük A jó, az aktuális, a kortárs színházat keressük
Háttérbeszélgetés Kulcsár Edit fesztiválszerzővel a MITEM létrejöttéről, létjogosultságáról, egyedi, sikert generáló ismertetőjegyeiről, motivációról, célokról
Jon Watts: Pókember: Idegeben
Ari Aster: Fehér éjszakák


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés