bezár
 

art&design

2011. 08. 22.
Októberben megnyitja kapuit a KépPont: Alternatív fotográfiai kurzusok az önismeret szolgálatában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Októberben megnyitja kapuit a KépPont: Alternatív fotográfiai kurzusok az önismeret szolgálatában A látásmódon keresztüli képességfejlesztés és a legszélesebb körű fotográfiai eszközskála egyedülálló fúziójából született meg a KépPont. Az októbertől elérhető alternatív fotográfiai kurzusok világába nyerhet betekintést az érdeklődő a szeptember 1-jén megrendezésre kerülő nyílt napon. (Fotó: Karl Péter)
Az iskola a legkülönfélébb megközelítést képviselő elismert oktatók tapasztalatára épül: Gulyás Miklós, Karl Péter és Telek Balázs kiváló fotóművészek, emellett jelentős tapasztalattal rendelkeznek a képzésben. A régmúlt archaikus technológiáitól a kortárs reklám- és divatfotóig szinte minden fotográfiai irányzat képviselteti magát a KépPontban, azzal a céllal, hogy a hallgatók elmélyülhessenek technikában, önkifejezésben, önmagukban.

Az iskola megközelítésében a technika csupán egy szükséges eszköz, melynek elsajátítása után egy olyan világ tárul fel hallgató és oktató előtt, melyben az alkotás, önkifejezés izgalmas kérdései merülnek fel. Bár ezt az utat hozzáértők segítségével járjuk be, az irányt és tempót kizárólag a hallgató szabja meg. Azoknak, akik az alkotás erejével kívánnak belevágni egy olyan felfedezésbe, ami megváltoztatja a világról, énről alkotott képet és élethosszig tartó pozitív tapasztalást ad, a KépPont intenzív élményt ad. Az iskola a négyféle kurzusra jelentkező összes hallgatónak hat alkalmas fotótörténet kurzust ajánl fel, a biztos alapok megszerzése érdekében.
Fotó: Telek Balázs

„A nagy kérdésre, hogy hogyan tud az ember elégedett és teljes életet élni egy olyan világban, amely nem körülöttünk forog, a válasz igen egyszerű: nyisd ki a szemed! Amint erre képessé válsz, az élet olyan szépségei tárulnak fel, melyek örökre megváltoztatnak mindent, kívül és belül egyaránt” – mondta Karl Péter, a KépPont egyik alapító oktatója.

Az iskola 2011. szeptember 1-jén 18 órai kezdettel nyílt napot tart, melynek keretében bemutatja októbertől elérhető alternatív fotográfiai kurzusait az érdeklődőknek. A nyílt nap helyszíne: ArtBázis Összművészeti Műhely 1085 Budapest, Horánszky u. 25.
Fotó: Gulyás Miklós
* * *
A KépPont

A KépPont alternatív fotográfiai kurzusai Gulyás Miklós, Karl Péter és Telek Balázs vezetésével valósulnak meg. Az iskola missziója az önismeret középpontba állítása a technikai ismeretek elsajátításával szemben. A fotográfia történeti és technikai ismeretei szerves részét alkotják a képzéseknek, ugyanakkor az önkifejezés, a körülöttünk lévő világ és önmagunk megismerése a végcél. A KépPont októbertől négyféle kurzussal várja az érdeklődőket: alapkurzust, analógfotó-kurzust, divat- és reklámfotó-kurzust, valamint streetfotó-kurzust kínál a felfedezni vágyóknak. Az iskola minden hallgatójának hat alkalmas fotótörténet kurzust ajánl fel, a biztos elméleti alapok megszerzése érdekében.

Az októberben induló kurzusokról további információk elérhetők a www.keppont.com weboldalon, a kurzusokra jelentkezni ugyanitt, a kapcsolat menüpontban lehet.

Web: www.keppont.com
Facebook: www.facebook.com/keppont
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- Forgács Nóra Kinga --


További írások a rovatból

Interjú Tero Kuitunen tervezővel, a Wild at Heart című kiállítás kurátorával
art&design

Velünk élő hagyományok Velünk élő hagyományok
Korniss Péter Változások című kiállítása Kolozsváron
Erdély Jakab: Anyád hogy van? Diplomakiállítás Dr. Geréb Ágnes életéről
art&design

Ismeretlen ismerősök Ismeretlen ismerősök
Minden múlt a múltam. #huszadikszázad #privátfotó #Fortepan a Magyar Nemzeti Galériában

Más művészeti ágakról

Oliver Scherz: Mentsük meg Matildát! Pozsonyi Pagony, 2019.
irodalom

Záróakkord Záróakkord
Prae Műfordító Tábor, beszámoló, 7. nap
Todd Phillips: Joker


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés