bezár
 

art&design

2011. 08. 27.
Jubileumi kiállítások és René Magritte-tárlat ősszel a bécsi kínálatban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Jubileumi kiállítások, megújult kiállítóterek és többek között egy René Magritte-tárlat is várja a látogatókat ősztől a bécsi múzeumokban.
Fennállásának tízéves évfordulóját ünnepli idén a bécsi Múzeumnegyed (Museumsquartier) és vele együtt két nagy közgyűjteménye, a Leopold Múzeum és a Modern Művészetek Múzeuma - Ludwig Múzeum (MUMOK). A Leopold Múzeumban ebből az alkalomból Egon Schiele korai korszakát bemutató kiállítás nyílik szeptember 23-án. Az intézmény az egyik legnagyobb gyűjteményt mondhatja magáénak az osztrák expresszionista festő életművéből.

A MUMOK több hónapos felújítás után, szeptember 10-én újra megnyit, és a Kívánságok Múzeuma című tárlattal várja a nagyközönséget, valamint a mecénásokat. A kiállítás rendhagyó módon nemcsak a kilencezer darabos gyűjtemény kiemelkedő darabjaiból mutat be válogatást, de olyan kortárs műalkotásokat is, amelyek megvásárlásához szponzorokat keres a MUMOK.

Átépítés után nyitja meg újra kapuit a bécsi Zsidó Múzeum is. A felújított Eskeles-palota október 19-től látható első tárlata azokat a zsidó személyiségeket és kultúrtörténeti mozzanatokat mutatja be, amelyek az elmúlt száz évben befolyással voltak Hollywood történetére.

Gustav Klimt születésének jövő évi, 150. évfordulójára készül a Belvedere múzeum. A szecesszió nagy osztrák festőjének munkásságát egyik kiemelkedő pályatársa, Josef Hoffmann életművével együtt mutatják be az október 25-étől látható kiállításon. Várhatóan november közepén nyílik meg a Belvedere új kiállítóhelye, a 21. Század Háza, amely kortárs osztrák műalkotások mellett az 1975-ben elhunyt Fritz Wotruba osztrák szobrászművész alkotásainak is helyet ad majd.

Az Albertinában René Magritte szürrealista festő műveiből látható kiállítás november 9-től a Joan Miró-, Salvador Dalí- és Max Ernst-grafikákat felvonultató Kaplan-gyűjteménnyel párhuzamosan.

A bécsi Szépművészeti Múzeumban (KHM) Téli mesék címmel nyílik tematikus tárlat október 15-én. A kiállításra kerülő festmények és szobrok keletkezési ideje az 1450-es évektől a 20. századig terjed, de közös az ihletőjük: a tél, valamint a hozzá fűződő regék, mondák, mesék.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

A Bauhaus sugárzó fénye A Bauhaus sugárzó fénye
Inspirációk a jövőből - A Symposion Társaság és a Magyar Elektrográfiai Társaság kiállítása
art&design

Értelmező szótár Értelmező szótár
Horváth László és Takács Máté Okkult Coaching című kiállításához
art&design

Gondolkodásunk módszereiről Gondolkodásunk módszereiről
Beszélgetés Falcsik Marival, Walter Isaacson: Leonardo Da Vinci – a zseni közelről című könyvének fordítójával
art&design

Tájakról, hiányosan Tájakról, hiányosan
A Tájak/Távlatok - Kortárs magyar tájkép (BPF) című kiállításról a Kiscelli Múzeumban

Más művészeti ágakról

Interjúsorozat a cirkuszról, változásokról, zártságról és nyitottságról, klasszikus és új találkozásairól
irodalom

Amikor egy csapat művész öt napra elfoglalja Kámot Amikor egy csapat művész öt napra elfoglalja Kámot
Ilyen volt a III. Nyolc Ág Művésztábor
Jon Watts: Pókember: Idegeben
Airbourne, Fezen Fesztivál, 2019. 07. 24.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés