bezár
 

art&design

2011. 09. 01.
Kiállította kincseit az Örökségvédelmi Hivatal
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kiállítás nyílt csütörtökön a budai Várban, az Örökség Galériában a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal (KÖH) több mint száz éves tervrajzainak, akvarelljeinek és fotóinak gyűjteményéből.
Történelmünk leghitelesebb okmányai - válogatás a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal gyűjteményének kincseiből című tárlatot Tamási Judit, a KÖH elnöke nyitotta meg.

A kiállított tablók korábban Gödöllőn, a királyi kastély lovardájából átalakított konferenciatermek közötti folyosókon már láthatók voltak az Európai Unió soros magyar elnökségének alkalmából - emlékeztetett a KÖH az ünnepélyes megnyitón. A Gödöllőn már felvonultatott tablók a Műemlékek Országos Bizottságának (MOB) alapítóit és azok munkásságát mutatták be.

Ezzel szemben a galériában most megnyílt tárlaton a rajzok, tervek és akvarellek eredetijét is bemutatják. Ezeknek az anyagoknak a nagy része 1872 és 1912 között az intézmény műemlékvédelmi kezdeményezése keretén belül készült.

A tablókon és a vitrinekben többek között olyan neves alapítók munkái és portréi láthatók, mint Henszlmann Imre - a MOB első elnöke -, Arányi Lajos, Schulz Ferenc, Möller István, Huszka József, Forster Gyula, Storno Ferenc, Steindl Imre és Schulek Frigyes.
A kiállítás október 22-ig látható.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Harsány mélymerülés Harsány mélymerülés
Tót Endre: Layout festmények 1988-1991
Serge Bloch - Davide Cali: Moi, j’attends / I Can’t Wait / Alig várom
A Phaeton tündöklése és bukása
Kőteleky Aywee munkáját a világ legjobbjai között tartják számon

Más művészeti ágakról

színház

Játszma mindhalálig Játszma mindhalálig
Láthatáron Csoport: Hagyaték
irodalom

A sellők fájdalma A sellők fájdalma
Krimírás és a nők elleni erőszak
irodalom

Bemutatták a Prae legújabb számát Bemutatták a Prae legújabb számát
Kis Présház, 2019. november 16.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés