bezár
 

art&design

2011. 09. 05.
Székely Jeruzsálem-kiállítás Brassóban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Szávai Géza Székely Jeruzsálem című esszéregényének képanyagából nyílik kiállítás Brassó Szépművészeti Múzeumában szerdán; a kötet a magyar és román kiadások után a budapesti PONT Kiadó gondozásában francia nyelven is megjelent.
A brassói Szépművészeti Múzeumban Hidak a toleranciáért címmel kerülnek a falra a Székely Jeruzsálem képei. A kiállítás képeit láthatta már a közönség Budapesten, Frankfurtban, Bécsben is - írta a Szabadság című kolozsvári napilap internetes oldalán.

Szávai Géza először 2000-ben magyarul, majd 2008-ban románul, az idén pedig franciául is megjelent esszéregénye a víztározó építése miatt 1988-ben kitelepített és elárasztott, addig magyar szombatosok által lakott Bözödújfaluról szól.

A mindössze öt napig nyitva tartó brassói kiállítást Bartha Árpád múzeumigazgató, Szávai Géza író, Markó Béla költő, román miniszterelnök-helyettes és Ion Bogdan Lefter irodalomtörténész közreműködésével nyitják meg.

A kiállításhoz kapcsolódóan ugyancsak szerdán a brassói magyar evangélikus egyházközség gyűléstermében tartanak beszélgetést a kötet szerzőjével.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Ne legyen diszkrét Ne legyen diszkrét
Bob Dylan: „Életem az utca, ahol járok" / Reök-palota, Szeged
art&design

Velünk élő hagyományok Velünk élő hagyományok
Korniss Péter Változások című kiállítása Kolozsváron
Kőteleky Aywee munkáját a világ legjobbjai között tartják számon
art&design

Értelmező szótár Értelmező szótár
Horváth László és Takács Máté Okkult Coaching című kiállításához

Más művészeti ágakról

Frédéric Tellier: A tűzön át
Tamás Zsuzsa válaszai a prae.hu körkérdésére
Külföldön Sikeres Magyar Művészek

Ami általános, ami emberi Ami általános, ami emberi
Interjú Ember Sárival lehetséges megközelítésekről, utazásokról, önazonosságról, piaccal való megbékélésről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés