bezár
 

art&design

2011. 09. 07.
Fiatal képzőművészek tárlata Vácott
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Fiatal képzőművészek festményeiből nyílik tárlat szombaton a váci Városi Galériában. A Váci Értéktár legújabb kiállításán szereplő festmények a leginkább uralkodó festészeti trendekből is ízelítőt adnak.
Szabó Petra, a tárlat kurátora, a kiállító művészek egyike az MTI-nek elmondta: azért kapta a bemutató az Átjáró címet, mert egy három részből álló sorozat középső eleme. A fiatal művészek bemutatkozása előtt Németh Árpád festőművésszel az idősebb generációhoz tartozó kortárs helyi alkotók műveit állították ki és a mostani tárlat után is ők következnek, így a fiatalok munkái afféle átjárót képeznek ezek között.

Az október 15-ig megtekinthető kiállításon Szabó Petra mellett Bács Emese, Bodor-Hujbert Ágnes, Bogár Ágnes, Csordás Dávid, Dudás Krisztina, Farkas-Kontra Máté, Garay Nagy Norbert, Herbert Anikó, Hoffmann Tamás Boldi, Kovács Éva Ida és Sándorfi Zoltán egy-egy képe kap helyet a Városi Galériában.

A kurátor beszámolt arról, hogy a tárlaton szereplők "épphogy végzett" fiatal művészek, munkáik a most leginkább uralkodó trendek szerint készültek. Szabó Petra elmondása szerint az anyag "nagyon színes lesz", a festmények között vannak például hiperrealista és absztrakt alkotások is.

A kiállító művészek nem mind helyiek, többük - így Garay Nagy Norbert, Farkas-Kontra Máré vagy Bács Emese - munkáival azonban már találkozhatott a váci közönség, ők ugyanis szerepeltek a Váci Értéktár nyár eleji k.é.k - Kortárs Értékek Kiállítása című tárlatán is.

Az Átjáró című kiállítást szombaton 17 órakor Csach Gábor művészettörténész, balassagyarmati alpolgármester nyitja meg Vácott.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Ne legyen diszkrét Ne legyen diszkrét
Bob Dylan: „Életem az utca, ahol járok" / Reök-palota, Szeged
art&design

Fém és méhviasz, vagy új helyünk a természetben Fém és méhviasz, vagy új helyünk a természetben
Horváth Gideon – I put my hand into a beehive
art&design

Éhesen alszik a tranzitzóna Éhesen alszik a tranzitzóna
Az emlékezés installációja Waldsee-ben (A 2B Galéria Waldsee 1944 című kiállításáról)
art&design

Divatséta a Ludwigban Divatséta a Ludwigban
Király Tamás. Out of the box

Más művészeti ágakról

Topolánszky Tamás Yvan: Curtiz – A magyar, aki felforgatta Hollywoodot
színház

A beszéd nagyon komoly automatizmusunk A beszéd nagyon komoly automatizmusunk
Interjú Kelemen Márta logopédussal, beszédtechnika tanárral
Külföldön Sikeres Magyar Művészek

Ami általános, ami emberi Ami általános, ami emberi
Interjú Ember Sárival lehetséges megközelítésekről, utazásokról, önazonosságról, piaccal való megbékélésről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés