bezár
 

art&design

2011. 09. 08.
Állami művészeti díjazottak kiállítása Zuglóban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Állami művészeti-díjjal elismert alkotók munkáiból nyílik kiállítás a Magyar Alkotóművészek Házában csütörtökön Zuglóban.
Az egyesület minden évben "megszólítja", felkeresi a március 15-én állami elismerésben részesült művészeket, hogy küldjék el egy-egy alkotásukat a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete (MAOE) által szervezett tárlatra.

Mindig a művészre bízzuk a választást, ő dönt arról, melyik alkotásával vesz részt a kiállításon. Igen sokféle munkából - hiszen ahány művész, annyiféle mű - kell élvezhető tárlatot létrehozni, amelyen mobil szobor és klasszikus festmény is látható - mondta Laczkó Ibolya, a kiállítás rendezője csütörtökön az MTI-nek.

Idén több mint harminc díjazott munkáját tekintheti meg a közönség az október 9-ig látogatható kiállításon. Az érdeklődők láthatják a többi között a Kossuth-díjas Orosz István, a kiváló művész díjjal kitüntetett Morell Mihály festő- és szobrászművész, Páll Lajos festő- és grafikusművész, az érdemes művész elismerésben részesült Both András díszlet- és jelmeztervező, Hauser Beáta textilművész, Kisléghi Nagy Ádám festőművész és Stefanovits Páter festő- és grafikusművész alkotásait.

A fotóművészek elismerésére alapított Balogh Rudolf-díj jutalmazottjai mellett a képző- és iparművészek közül kikerült Jászai Mari-, a Ferenczy Noémi- és Munkácsy Mihály-díjasok munkáit is megtekintheti a közönség.

A MAOE kezdeményezése nyomán immár tizenharmadik alkalommal szerepelnek közös kiállításon az egyazon esztendőben állami művészeti elismerésben részesült képző- és iparművészek a XIV. kerületi Olof Palme sétány 1. szám alatti kiállítóhelyen.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Fém és méhviasz, vagy új helyünk a természetben Fém és méhviasz, vagy új helyünk a természetben
Horváth Gideon – I put my hand into a beehive
art&design

Divatséta a Ludwigban Divatséta a Ludwigban
Király Tamás. Out of the box
Erdély Jakab: Anyád hogy van? Diplomakiállítás Dr. Geréb Ágnes életéről
art&design

Rajtunk kívüli rend Rajtunk kívüli rend
Gálhidy Péter Sarokvas című kiállításáról (Megnyitó)

Más művészeti ágakról

Julian Fellowes: Downton Abbey
Interjú Néder Panni színházrendezővel a személyességről, intimitásról, Berlinről, autobiografikus színházról
Mészöly Ágnes válaszai a prae.hu körkérdésére


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés