bezár
 

art&design

2008. 07. 18.
A bő ingek már nem divatosak a teltek számára
MTI
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Többrétegű öltözködés! Ez a jelszava a nagy méretekkel bíró hölgyek 2008. őszi divatjának, a DivatMarketing előrejelzése szerint. A legutóbbi düsseldorfi divatvásárokon több tucatnyi cég csak a teltek számára kínálta a legújabb trendet, valamint modellek, fazonok százait. A magyar szaklap összeállítása ezekből tallóz.
Magyarországon a duci nők főleg két csoportra oszthatók az öltözködés terén: vagy túl szűk holmit hordanak, ami előnytelen, vagy a másik végletbe esnek, azaz bő ingekkel takargatják magukat. 

A német és olasz divatszalonok teljesen más stílust ajánlanak: eleganciát, valamint a "layeringet": ez utóbbi szakmai kifejezés a több réteg egymás feletti viselését jelenti. Ez a módszer megosztja az alakot - igaz, főleg magas nőknek előnyös. (Ez az utóbbi a hibája egyébként szinte az összes, XL-es méreteket kínáló gyártónak és üzletnek: úgy gondolják, hogy a túlsúlyos nők egyben magasak is, ám ez Magyarországon - és például Olaszországban - egyáltalán nincs így.)

A szaklap - német és olasz márkák legújabb trendje alapján -  nagy méret esetén is ajánlja az öveket, sőt  a magasabb derekat, amelyet szegőkkel hangsúlyoznak. Sokszor a hosszú tunikát osztja ketté a széles öv.

Az extraméreteket hordó nőknek is joga van a sportos viseletekhez. Nadrágok, csizmák, motoros öltözékek, bőrdzsekik, sálak, poncsók - mindezek finom kivitelben, minőségi anyagokból és a legdivatosabb részletekkel, amelyek fiatalítják e holmik viselőjét.

Az elegáns kesztyű, a divatos színes harisnyanadrág, a  modern frizura, a finom smink és a divatos szemüvegkeret eltereli a figyelmet a kilókról és a centikről.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

További írások a rovatból

art&design

Dolgozni kell, művelni, amiben alkotunk Dolgozni kell, művelni, amiben alkotunk
Interjú Ladik Katalinnal irodalomról, színházról, női jelenlétről, földrajzi és történelmi helyzetekről
art&design

Mindenből lehet meríteni Mindenből lehet meríteni
Interjú Maurer Dórával külföldi élményekről, lehetőségekről, fordulópontokról és képzésekről
art&design

Éhesen alszik a tranzitzóna Éhesen alszik a tranzitzóna
Az emlékezés installációja Waldsee-ben (A 2B Galéria Waldsee 1944 című kiállításáról)
art&design

Divatséta a Ludwigban Divatséta a Ludwigban
Király Tamás. Out of the box

Más művészeti ágakról

Hartung Attila: FOMO – Megosztod és uralkodsz
irodalom

Mosoly, sellők és sorok Mosoly, sellők és sorok
Margó 2019 – Umami, Darvasi László, André Aciman
Fischer Iván változata A Müpában
irodalom

Hogyan beszéljünk a jelenről Hogyan beszéljünk a jelenről
Prae Műfordító Tábor, beszámoló, 6. nap


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés