bezár
 

art&design

2008. 07. 18.
A bő ingek már nem divatosak a teltek számára
MTI
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Többrétegű öltözködés! Ez a jelszava a nagy méretekkel bíró hölgyek 2008. őszi divatjának, a DivatMarketing előrejelzése szerint. A legutóbbi düsseldorfi divatvásárokon több tucatnyi cég csak a teltek számára kínálta a legújabb trendet, valamint modellek, fazonok százait. A magyar szaklap összeállítása ezekből tallóz.
Magyarországon a duci nők főleg két csoportra oszthatók az öltözködés terén: vagy túl szűk holmit hordanak, ami előnytelen, vagy a másik végletbe esnek, azaz bő ingekkel takargatják magukat. 

A német és olasz divatszalonok teljesen más stílust ajánlanak: eleganciát, valamint a "layeringet": ez utóbbi szakmai kifejezés a több réteg egymás feletti viselését jelenti. Ez a módszer megosztja az alakot - igaz, főleg magas nőknek előnyös. (Ez az utóbbi a hibája egyébként szinte az összes, XL-es méreteket kínáló gyártónak és üzletnek: úgy gondolják, hogy a túlsúlyos nők egyben magasak is, ám ez Magyarországon - és például Olaszországban - egyáltalán nincs így.)

A szaklap - német és olasz márkák legújabb trendje alapján -  nagy méret esetén is ajánlja az öveket, sőt  a magasabb derekat, amelyet szegőkkel hangsúlyoznak. Sokszor a hosszú tunikát osztja ketté a széles öv.

Az extraméreteket hordó nőknek is joga van a sportos viseletekhez. Nadrágok, csizmák, motoros öltözékek, bőrdzsekik, sálak, poncsók - mindezek finom kivitelben, minőségi anyagokból és a legdivatosabb részletekkel, amelyek fiatalítják e holmik viselőjét.

Az elegáns kesztyű, a divatos színes harisnyanadrág, a  modern frizura, a finom smink és a divatos szemüvegkeret eltereli a figyelmet a kilókról és a centikről.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

További írások a rovatból

art&design

Egy száz százalékosan magyar kiállítás Egy száz százalékosan magyar kiállítás
A Magyar Nemzeti Galéria Csak tiszta forrásból. Hagyomány és absztrakció Korniss Dezső (1908-1984) művészetében című kiállításáról
art&design

A nagy „csiga” útvesztőjében A nagy „csiga” útvesztőjében
Szubjektív kiállítási körkép a New York-i Guggenheim Múzeumban
art&design

Mozgástér és kívülállás Mozgástér és kívülállás
A Bacon, Freud és a Londoni Iskola festészete című kiállítás margójára
art&design

Romváry-emlékkönyv Romváry-emlékkönyv
Romváry Ferenc: Romváry Ferenc, a képtárcsináló : curriculum vitae. Romváry Ferenc (magánkiadás, a Kieselbach Galéria támogatásával), Budapest, 2017, 407 oldal

Más művészeti ágakról

A 26. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál sajtótájékoztatójáról
Pinter-darab a Radnóti Színházban, Alföldi Róbert rendezésében
A MI kapcsolata a művészetekkel
Harmony Korine: Túltolva


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés