bezár
 

art&design

2008. 07. 18.
Nemzetközi Fotóművészeti Fesztivál Szécsényben
MTI
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Tizenhét hazai és külföldi fotóművész több mint 600 felvételét láthatja csütörtöktől a III. Ménes-patak Menti Nemzetközi Fotóművészeti Fesztiválon a szécsényi Kubinyi Ferenc Múzeumban a közönség.
Mint azt Majcher Tamás, a Nógrád megyei intézmény vezetője az MTI-nek elmondta, a fesztiválon reprezentatív válogatás látható a szécsényi születésű Ács Irén fotóriporter életművéből, amelynek darabjai a Magyar Nemzeti Múzeum gyűjteményében találhatók.

Andrej Bán szlovák fotográfus a Mai Szlovákia című összeállítás bizarr képeivel mutatkozik be, Olasz Tamás Indiában készített képeivel, Szabó Zoltán fotográfus pedig tibeti anyagával vesz részt a rendezvényen.

A program egyik kiemelkedő jelentőségű tárlatát a közép- és kelet-európai, román, szlovák, magyar, lengyel, bolgár és cseh fotósok közös anyaga szolgáltatja.

A fesztivál díszvendége Észtország lesz. Bemutatják az Ausztráliában élő Henri van Noordenburg fotóművész "Történetek otthonról" című kiállítását, Ly Lestenberg "Estonia" című anyagát, Herkki Eric Meila a mindennapi életet és kapcsolatokat ábrázoló fotóit, valamint Peter Sirge "Szférikus terek" című, lenyűgöző méretű képeit.

A múzeum és a Ménes-patak Egyesület által közösen szervezett fesztivál kiállításai augusztus 31-ig látogathatók.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

További írások a rovatból

A Phaeton tündöklése és bukása
art&design

Fém és méhviasz, vagy új helyünk a természetben Fém és méhviasz, vagy új helyünk a természetben
Horváth Gideon – I put my hand into a beehive
art&design

A gyűjtő mint művész? A gyűjtő mint művész?
A Mai Manó Ház Erik Kessels több élete című kiállításáról
art&design

A Bauhaus sugárzó fénye A Bauhaus sugárzó fénye
Inspirációk a jövőből - A Symposion Társaság és a Magyar Elektrográfiai Társaság kiállítása

Más művészeti ágakról

Vénusz nercben a Vidéki Színházak Fesztiválján
irodalom

Boszorkánymesterek Boszorkánymesterek
Harry Partch vs Gergely Edit*


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés