bezár
 

art&design

2011. 09. 15.
Makovecz-templomok a Várnegyed Galériában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Makovecz Imre Kossuth-díjas építész szakrális épületeit bemutató kiállítás nyílik csütörtök este a budapesti Várnegyed Galériában. A tárlaton Máté Gábor fotográfus templomfotói és néhány épületterv tekinthető meg.
Incze Ildikó színész, a kiállítás szervezője az MTI-nek elmondta: a tárlat a Szakrális művészetek hete programsorozathoz kapcsolódik. "A tárlattal korunk meghatározó építésze előtt szeretnénk tisztelegni" - fogalmazott.

A megnyitón Fekete György, a Magyar Művészeti Akadémia ügyvezető elnöke mond beszédet, Incze Ildikó szaval, Török Tilla, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatója énekel, valamint Halmos Béla népzenész zenél.

A kiállításon több mint harminc kép lesz látható, magyarországi és határon túli szakrális épületekről készült fotók vegyesen. Megtekinthetőek lesznek például a pilisszántói, a petőhenyei, a csengeri, a paksi, a győri, a siófoki templomok. Az erdélyi Makovecz-épületeket a többi közt a csíkszeredai, a csíksomlyói, a kolozsvári, a sepsiszentgyörgyi és a vargyasi templomok képviselik.

Máté Gábor az MTI-nek elmondta: a képek készítésekor az épületek transzcendens jellegét akarta megörökíteni. "Nem a formát, hanem a tartalmat fényképeztem" - fogalmazott a fotográfus, megemlítve, hogy a képekből az idén nyáron album is megjelent, a kiállításra a Serdián Kiadóval közösen válogatták a fotográfiákat.

A Makovecz-tárlat október 8-ig látogatható a Várnegyed Galériában.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Ami általános, ami emberi Ami általános, ami emberi
Interjú Ember Sárival lehetséges megközelítésekről, utazásokról, önazonosságról, piaccal való megbékélésről
art&design

Mindenből lehet meríteni Mindenből lehet meríteni
Interjú Maurer Dórával külföldi élményekről, lehetőségekről, fordulópontokról és képzésekről
art&design

A gyűjtő mint művész? A gyűjtő mint művész?
A Mai Manó Ház Erik Kessels több élete című kiállításáról
art&design

Divatséta a Ludwigban Divatséta a Ludwigban
Király Tamás. Out of the box

Más művészeti ágakról

Hartung Attila: FOMO – Megosztod és uralkodsz
Christof Kurzmann és Mats Gustaffson duója az Újbudán
irodalom

Mosoly, sellők és sorok Mosoly, sellők és sorok
Margó 2019 – Umami, Darvasi László, André Aciman
Majoros Nóra válaszai a prae.hu körkérdésére


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés