bezár
 

art&design

2011. 09. 18.
Képcsarnok-árverés: Váli Dezső-festmény félmillió forint felett
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Nem rontotta az esélyeket, hogy nem a megszokott belvárosi helyszínen, hanem a Városligetben, a Magyar Alkotók Házában rendezte meg szombati árverését a Képcsarnok: ott voltak az aukciós ház hűséges gyűjtői, és új érdeklődők is bekapcsolódtak; sokan és sokat vásároltak, a legtöbbet, több mint félmillió forintot egy Váli Dezső-képért fizették.
A kétszáz tételből huszonhat végzett százezer forint feletti leütéssel. A csúcs 550 ezer forint volt, ennyit adtak Váli Dezső nagyméretű, farostra festett, Végül is mindegy című, az 1970-es években készült munkájáért. Induló című 1979-80 és 2011-es datálású olajképe pedig 380 ezerre emelkedett - Váli festményei már nem egyszer hoztak ilyen magas árat a Képcsarnoknál. Vojnich Erzsébet képei is általában kiemelt áron cserélnek gazdát, most például egy szobabelsőt ábrázoló vászna jutott 200 ezer forintra.

Vén Emil élénk színekben pompázó folyóparti jelenetéért két gyűjtő vetélkedett, így 90 ezer forintról 420 ezerig licitálták. Ugyancsak 90 ezer forintról indították, és 340 ezernél ütötték le Bartha László térbeli ritmusokkal operáló A gyimesi csángóknál II. című olajképét. Gerzson Pál tájképe és csendélete 200 ezer, illetve 190 ezer forintot ért meg valakinek.

Ifj. Guti József konstruktív elemekre épülő, szürreális hangulatú műveit is kedvelik a gyűjtők: egy 1980-as csendélete 40 ezer forintról indult, és ötszörös árat ért el. Szintén 200 ezer forintért vitték el Orosz Gellért, Szentgyörgyi Kornél és Szentgyörgyi Miklós festményeit. Ugyanennyire verték fel Szervátiusz Tibor Anya gyermekével című bronzból készült kisplasztikáját is, Tóth Ernő groteszk bronzfiguráit pedig 300 ezer, illetve 160 ezer forintért vették meg.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Köztes létmódunk kiábrázolása Köztes létmódunk kiábrázolása
Bögös Loránd Önelhallgatás című kiállításához
art&design

Organikus városok Organikus városok
Bornemisza Eszter: Városi hegek
art&design

Útmutató egy útvesztőhöz Útmutató egy útvesztőhöz
Ujházi Péter Labirint című kiállításához

Más művészeti ágakról

zene

Lenni halott és fehér Lenni halott és fehér
Pashu: egy macedón-szerb malevicsista portréja
Szász Attila: Apró mesék
zene

Omega Tűzvihar: országos sportcsarnok turné Omega Tűzvihar: országos sportcsarnok turné
2019. március 29. (péntek), 19.00, Pécs-Lauber Dezső Sportcsarnok
Márton Gábor Csaba Apák fiai című előadása az AppArtban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés