bezár
 

art&design

2008. 07. 19.
Elárverezik Párizs grófjának örökségét
MTI
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kalapács alá kerülnek Párizs grófja és felesége örökségének darabjai, köztük a francia forradalomban kivégzett XVI. Lajosnak és Marie-Antoinette-nek, illetve Lajos Fülöpnek, továbbá az orléansi család tagjainak emléktárgyai.
Franciaországi Henrik (1908-1999), aki feleségül vette Isabelle d'Oréans-Bragance-t (1911-2003), a francia uralkodóház feje volt, és igényt tartott a trónra.

A Christie's aukciós ház minapi közlése szerint az árverés októberben lesz. Csaknem hatszáz tárgyra lehet majd licitálni, főleg a házaspár és gyermekei által lakott Miromesnil utcai párizsi lakás ingóságaira. ötvösművekre, festményekre, bútorokra, művészeti tárgyakra és ékszerekre. 
 
A kalapács alá kerülő tárgyak közt van Marie-Antoinette királyné tárcája, amelyet a Temple-ban töltött fogsága idején hímzett, XVI. Lajos király egy hajtincse és egy nagy kínai porcelánváza, amelyet Jung Cseng (Yongzheng) császár (1723-1735) nevének hat írásjegye ékesít. Megvételre kínálnak fel továbbá családtagok portréjával díszített miniatűr ékszereket, brosstűket, az  orléansi család címereit, miniatűr arany dobozokat, bútordarabokat és étkészleteket.

Az árverést október 10-től 13-ig, péntektől hétfőig tartják.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

További írások a rovatból

art&design

Ne legyen diszkrét Ne legyen diszkrét
Bob Dylan: „Életem az utca, ahol járok" / Reök-palota, Szeged
A Phaeton tündöklése és bukása
Erdély Jakab: Anyád hogy van? Diplomakiállítás Dr. Geréb Ágnes életéről
art&design

Értelmező szótár Értelmező szótár
Horváth László és Takács Máté Okkult Coaching című kiállításához

Más művészeti ágakról

Julian Fellowes: Downton Abbey
Interjú Néder Panni színházrendezővel a személyességről, intimitásról, Berlinről, autobiografikus színházról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés