bezár
 

art&design

2011. 09. 22.
„A fiatalok a kerékpározásban gondolkodnak”
Képzeld el 2 keréken!
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Holland Nagykövetség és a Magyar Kerékpárosklub azzal a céllal hirdetett pályázatot Képzeld el 2 keréken! címmel, hogy a 10-14 és 15-19 éves korosztályban is népszerűsítse a kerékpározást mint fenntartható közlekedési módot. A pályázatra összesen több mint 300 videó, fotó és rajz érkezett. A zsűri ezek közül választotta ki a kategóriánként 3-3 díjazott alkotást.
A pályázatot és a gyermekek egészséges életmódra nevelését a KLM Holland Királyi Légitársaság, az ING Biztosító és az INTERSPORT értékes ajándékok felajánlásával támogatta. A díjakat Robert Milders holland nagykövet adta át, aki a megnyitón elmondta, hogy a nagyszámú kreatív pályázat is azt mutatja, hogy a fiatalok a kerékpározásban gondolkodnak, mely az élhető és fenntartható városi életforma szimbóluma. Az eseményen köszöntőt mondott Dr. Szűcs Tamás, az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének a vezetője is. A legjobb pályaművek október 7-ig tekinthetők meg az Európa Pontban.
Képzeld el 2 keréken!
A pályázóknak fénykép, rajz vagy videó formájában kellett bemutatniuk, hogy hogyan képzelik el ideális kerékpárosbarát lakókörnyezetüket. Az 5 fős zsűrinek nem volt könnyű dolga a több mint 300 alkotás elbírálásakor, hiszen érkezett egészen komoly kerékpáros makett és mellette több tucat igényesen kivitelezett és ötletes rajz is. A zsűri az értékelés során három szempontot értékelt. Vizsgálta, hogy a pályamunka mindenben megfelel-e a kiírásnak, emellett 1-től 5-ig pontozta kreativitást és a művészi kivitelezést is.

A nyertes pályaművek alkotóit értékes ajándékokkal jutalmazták. Az első helyezettek 2 fő részére szóló amszterdami hétvégét nyertek a KLM Holland Királyi Légitársaság és a Holland Nagykövetség felajánlásának köszönhetően, a második helyezettek 2 db 100.000 Ft értékű kerékpárvásárlási utalványt kaptak az ING Biztosító jóvoltából, és a harmadik legjobbnak értékel pályamunkák alkotói pedig 2 db 50.000 Ft-os vásárlási utalványt kaptak, melyet az INTERSPORT ajánlott fel.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- Áfra János --


További írások a rovatból

Kőteleky Aywee munkáját a világ legjobbjai között tartják számon
art&design

Mindenből lehet meríteni Mindenből lehet meríteni
Interjú Maurer Dórával külföldi élményekről, lehetőségekről, fordulópontokról és képzésekről
Erdély Jakab: Anyád hogy van? Diplomakiállítás Dr. Geréb Ágnes életéről
art&design

Instabil egyensúly Instabil egyensúly
A varázsló halála. Emlékkiállítás Csáth Géza halálának 100. évfordulója alkalmából a Petőfi Irodalmi Múzeumban

Más művészeti ágakról

színház

Megtisztulás elvitelre Megtisztulás elvitelre
Ábel Stella Psyché-interpretációja. Monodráma, ami szó szerint a székhez szegez
irodalom

Az egyszerűség ereje Az egyszerűség ereje
Prae Műfordító Tábor, beszámoló, 5. nap
irodalom

Elég gazdagok már nem leszünk sosem Elég gazdagok már nem leszünk sosem
Prae Műfordító Tábor, beszámoló, 4. nap
irodalom

A tudatosság határai A tudatosság határai
Prae Műfordító Tábor, beszámoló, 3. nap


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés