bezár
 

art&design

2011. 09. 22.
Kutatók éjszakája: sok program Szombathelyen
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Hatvanhárom különböző programmal várják az érdeklődőket Szombathelyen, a Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központjában a pénteki Kutatók éjszakáján.
Az egyetemi központ kommunikációs irodáját vezető Gaspari Gábor tájékoztatása szerint a legnagyobb nyüzsgés idén is a természettudományi karon várható, ahol biológiai, fizikai és kémiai kísérletekbe is bekapcsolódhatnak a jelentkezők, megfigyeléseket végezhetnek például elektronmikroszkóp segítségével, DNS-t vonhatnak ki banánból, a pollenekről hallgathatnak meg előadást vagy éppen állatok testfelépítését vizsgálhatják preparátumokon.

A molekuláris modellezés segítségével az érdeklődők számítógépes utazást tehetnek az anyag belsejében, sötétedés után pedig látványosságnak sem utolsó kémiai kísérleteknek lehetnek szemtanúi az egyetemi központ udvarán.

Tudományos előadások sora hangzik majd el például az emberi agy működésével kapcsolatban, de hallhatnak az érdeklődők a genetikai kutatások rejtelmeiről is.

A különböző történelmi korok emlékei között is szabadon kalandozhatnak a látogatók, annál is inkább mert a Kutatók éjszakájába idén bekapcsolódik a nemrég átadott és teljesen megújult szombathelyi Iseum is, ahol egészen 23 óráig tárlatvezetéssel, különböző előadásokkal és históriás játékokkal várják a betérőket.

Az irodalom sem marad ki a sorból, az egyetem bölcsészettudományi kara a Weöres Sándor Színházzal összefogva az éjszakát mint a művészetben megjelenő motívumot és szimbólumot vizsgálja meg verseken, zenén és filmen keresztül.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Dolgozni kell, művelni, amiben alkotunk Dolgozni kell, művelni, amiben alkotunk
Interjú Ladik Katalinnal irodalomról, színházról, női jelenlétről, földrajzi és történelmi helyzetekről
art&design

Velünk élő hagyományok Velünk élő hagyományok
Korniss Péter Változások című kiállítása Kolozsváron
art&design

A Bauhaus sugárzó fénye A Bauhaus sugárzó fénye
Inspirációk a jövőből - A Symposion Társaság és a Magyar Elektrográfiai Társaság kiállítása
art&design

A glóbusz kibillentése A glóbusz kibillentése
The Great Globe - Csoportos kiállítás az aqb Project Space-ben

Más művészeti ágakról

Interjú Baráth Emőke énekművésszel a hazai és a külföldi éneklés hatásmechanizmusáról, koncerttermekről és operaszínpadokról, valamint marketinglehetőségekről
Oliver Scherz: Mentsük meg Matildát! Pozsonyi Pagony, 2019.
gyerek

Hiteles a Szép csendben Hiteles a Szép csendben
Szakmai szervezetek ajánlják a Szép csendben című filmet
Beszámoló a 16. Cinefest Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés