bezár
 

art&design

2011. 09. 22.
Dunaszerdahelyen megkezdődött a Csallóközi Vásár
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Megnyílt csütörtökön a 31. Csallóközi Vásár Dunaszerdahelyen, a felvidéki magyarság egyik fellegvárában.
Hájos Zoltán, a város polgármestere újságíróknak elmondta: Dunaszerdahely nevében is benne van a szerdai vásárok gyakorlata. Ezt a hagyományt 1980-ban elevenítették fel, s immár 31 éve ápolják.

A hazai és külföldi vásárosok, kézművesek vasárnapig kínálhatják termékeiket, lesz étel- és italbemutató is. A 31. vásár újdonsága, hogy bemutatkoznak a testvérvárosok - például Győr -, és több média illetve civil szervezet is képviselteti magát.

A KézenFogva Alapítvány Fogadd el, fogadj el! közvélemény-formáló rendezvénysorozatának dunaszerdahelyi stafétaállomása a vásár első napján zajlik le.

Pápay Zoltán, a vásár igazgatóhelyettese a Felvidéki Híradónak, amely a www.hírek.sk szlovákiai magyar talevíziós hírportálon látható, elmondta: akkor sem lesz probléma, ha elkel mind a 360 árusítási hely. Szerda este már csak 15 hely volt szabadon, szükség esetén további helyeket biztosítanak.

Dunaszerdahely 1256-ban kapta nevét – Syridahel -, vagyis megörökítették nevében a szerdai vásártartás jogát. Ma már csallóközi a vásár, hiszen nemcsak város, hanem az egész járás, az egész régió kézművesei, hagyományőrzői részt vesznek a rendezvényen. Tavaly több tízezren látogattak el a Csallóközi Vásárba.

Lesz kisállat-kiállítás, termésünnep, és nem maradnak el a szórakoztató és könnyűzenei programok sem. Ezek közül a legkiemelkedőbb a Csík Zenekar koncertje.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

Interjú Tero Kuitunen tervezővel, a Wild at Heart című kiállítás kurátorával
art&design

Dolgozni kell, művelni, amiben alkotunk Dolgozni kell, művelni, amiben alkotunk
Interjú Ladik Katalinnal irodalomról, színházról, női jelenlétről, földrajzi és történelmi helyzetekről
Interjú Tóth Kingával intermediális alkotásról, a fiatalok lehetőségeiről, szellemi műhelyekről, fordításról
Lábjegyzetek a kortárs autódesignhoz

Más művészeti ágakról

A Švejk a Vidéki Színházak Fesztiválján
Szabó Réka A létezés eufóriája című dokumentumfilmje
Adrian Grunberg: Rambo V – Utolsó vér


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés