bezár
 

art&design

2008. 07. 20.
Mi legyen az el nem adott ruhákkal?
MTI
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A szezonális áruk egy része még 70 százalékos árengedménnyel sem kél el. Ilyenkor következnek az outletek, majd a megsemmisítés - a legdivatosabb, drága divatholmi sem kerüli el olykor a darabológépeket. De van olyan kereskedő is, aki addig engedi le az árat, míg minden darab el nem fogy - enged bepillantást a kereskedelem kulisszatitkaiba egy magyar szakmai magazin.
Van ahol csak pár hónapig tartják az üzletben az árut; ha nem fogy el, irány az outlet. A leértékelt, márkás áruk boltjai között is van különbség: a prémium outletekben például a választék nem lehet egyévesnél régebbi.

Az is megoldás lehet - főleg drágább holmik esetében - hogy egyik üzletből a másikba viszik a készletet. Az olcsó, pár eurós ruházati termékek és kiegészítők esetében azonban többe kerül a szállítás, mint az eladásból származó várható haszon. 

A gyártók és kereskedők pontosan kiszámítják, mi a jobb számukra. Sok kiskereskedő olyan szerződést köt a termelőkkel vagy a nagykereskedőkkel, amelyben kikötik az áru visszavételét is - olvasható a DivatMarketing című folyóirat cikkében, amely a német textilkereskedelem rejtekébe enged bepillantást.

A divat megállíthatatlan mókuskereke azt eredményezi, hogy olykor kifogástalan minőségű márkás termékeket is megsemmisítenek. Ez morbid dolognak tűnik, pedig bevett gyakorlat.

Jótékonysági célokra sem fordítják a fölös ruhafélét - ez állítólag leértékelné a márka rangját - és furcsa tett volna azokkal a vásárlókkal szemben, akik nem kevés eurót áldoztak a szezon elején az újdonságra.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

További írások a rovatból

art&design

Ne legyen diszkrét Ne legyen diszkrét
Bob Dylan: „Életem az utca, ahol járok" / Reök-palota, Szeged
Kőteleky Aywee munkáját a világ legjobbjai között tartják számon
Erdély Jakab: Anyád hogy van? Diplomakiállítás Dr. Geréb Ágnes életéről
art&design

Instabil egyensúly Instabil egyensúly
A varázsló halála. Emlékkiállítás Csáth Géza halálának 100. évfordulója alkalmából a Petőfi Irodalmi Múzeumban

Más művészeti ágakról

Julian Fellowes: Downton Abbey
Tamás Zsuzsa válaszai a prae.hu körkérdésére
irodalom

Boszorkánymesterek Boszorkánymesterek
Harry Partch vs Gergely Edit*


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés