bezár
 

art&design

2011. 09. 27.
Ismét Magyarországra jön a Cirque du Soleil
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ismét Magyarországon lesz látható a világhírű Cirque du Soleil: az utazó társulat 2012. május 17. és 20. között öt előadáson mutatja be Alegría című darabját a Papp László Budapest Sportarénában.
Az Alegría a Cirque du Soleil nemzetközileg ismert produkciója, amely már több mint tízmillió embert szórakoztatott világszerte.

Az Alegría szó spanyol eredetű, boldogságot, örömöt, örvendezést jelent; az előadáson 17 különböző ország 55 artistája mutatja be a lélegzetelállító műsorszámokat - tájékoztatta a szervező Live Nation kedden az MTI-t.

A produkció része a szinkron trapéz szám, valamint a rendkívül energikus légtornász produkció, amelyekben a gravitációval dacolva repülnek és szaltóznak több mint 12 méter magasan a színpad felett.

A Power Track elnevezésű precíz koreográfiával a színpadba rejtett trambulin nyújtotta lehetőségeket használja ki a társulat.

Az orosz rúdszámban az artisták látványos bukfenceket és szaltókat mutatnak be a levegőben repkedve és a rudakon landolva.

Budapesten, a sportarénában 2012. május 17-én, 18-án és 20-án egy-egy, 19-én pedig két előadást láthat a közönség.

A Cirque du Soleilt egy húszfős, utcai előadóművészekből álló csoport alapította 1984-ben, a szervezetnek jelenleg ötezer alkalmazottja van, amelyből több mint 1300 artista, a világ 50 különböző országból.

A társulat különböző előadásait eddig több mint 100 millió néző látta öt kontinens több mint 300 országában. A Cirque du Soleil nemzetközi központja Montrealban, Kanadában található.

A cirkusz 2007-ben és 2008-ban Delirium című produkciójával, tavaly pedig Saltimbanco című nagyszabású akrobatikus darabjával lépett fel Magyarországon.

A kortárs cirkusz jelentős képviselőjének számító társulat előadásainak jellegzetessége a karakterek és a történet erős szerepe, a fellépő állatok hiánya, az élő zene, valamint a személyre szabottan, Montrealban kézzel készített jelmezek, cipők és más kellékek.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Dolgozni kell, művelni, amiben alkotunk Dolgozni kell, művelni, amiben alkotunk
Interjú Ladik Katalinnal irodalomról, színházról, női jelenlétről, földrajzi és történelmi helyzetekről
Kőteleky Aywee munkáját a világ legjobbjai között tartják számon
art&design

Mindenből lehet meríteni Mindenből lehet meríteni
Interjú Maurer Dórával külföldi élményekről, lehetőségekről, fordulópontokról és képzésekről
Lábjegyzetek a kortárs autódesignhoz

Más művészeti ágakról

Interjú Baráth Emőke énekművésszel a hazai és a külföldi éneklés hatásmechanizmusáról, koncerttermekről és operaszínpadokról, valamint marketinglehetőségekről
irodalom

Irodalmi határátlépések Irodalmi határátlépések
Margó 2019 – Borges: Tangó, Molnár T. Eszter: Teréz, vagy a test emlékezete és kortárs kínai science fiction
gyerek

Hiteles a Szép csendben Hiteles a Szép csendben
Szakmai szervezetek ajánlják a Szép csendben című filmet
Beszámoló a 16. Cinefest Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés