bezár
 

art&design

2011. 09. 30.
Autófestés és kísérletek a Közlekedési Múzeumban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Változatos programokkal készül a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum összes intézménye a Múzeumok őszi fesztiváljára október 1. és november 15. között: az autófestés, a kémiai kísérletek és a különleges legóberendezések mellett sok más érdekesség is várja a látogatókat.
A Közlekedési Múzeumban vasárnaponként minden héten új manga stílusú külsőt kap egy régi Suzuki személyautó. Újraindul a múzeum nagysikerű tavaszi kísérletsorozata is: a "vegykonyhában", amely csütörtökönként izgalmas kísérletek helyszíne lesz, az ősz a víz jegyében telik el - adta hírül az intézmény.

Közleményük szerint keddenként a történelem szerelmeseit várják a városligeti épületben: A Hídember Gépei című kiállításon érdekes "utazáson" vehetnek részt az érdekélődők, felülhetnek a Pest-Kőbánya lebegővasútra vagy felléphetnek az első magyar gőzhajó, a Carolina fedélzetére.

A Műszaki tanulmánytárban katica formájú robotot és szobányi méretű számítógépet mutatnak be, látható lesz ezen kívül működő gőzgép, ős laptop és aktatáskányi mobil is.

A Legek és legendák című kiállításon a tanulmánytár rekordereit csodálhatják meg az érdeklődők október 8-án: látható lesz a szobaméretű URAL-2 szovjet számítógép, a legrégebbi írógép, a múzeum legkisebb fényképezőgépe, a legolcsóbb számítógép vagy a legelső modern tükörreflexes fényképezőgép.

Az Elektrotechnikai Múzeumban rajzoló legórobotok mutatkoznak be október 15-én, ők Jedlik Ányos dinamóját vetik papírra.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Egy festmény keretére, avagy a varázsló kertje Egy festmény keretére, avagy a varázsló kertje
Slavko Matković: Kerék, a Bosch+Bosch csoport festője*
art&design

Sziszifuszi munka, avagy a vonal a biztos pont Sziszifuszi munka, avagy a vonal a biztos pont
Pólya Zsombor Vonalkázás című munkájáról
art&design

Én lenni, nem Én lenni, nem
Késői gondolatok az „új szenzibilitásról”*
Kőteleky Aywee munkáját a világ legjobbjai között tartják számon

Más művészeti ágakról

Maja Lunde: Hónővér. Cser Könyvkiadó, 2019.
színház

Játszma mindhalálig Játszma mindhalálig
Láthatáron Csoport: Hagyaték
színház

Az önfelvállalás és az én-beszéd hatalma Az önfelvállalás és az én-beszéd hatalma
Csórics Balázs Lélektükrök című önismereti irodalmi estjének napok múlva is dolgozó visszhangjai


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés