bezár
 

art&design

2011. 10. 05.
Lezárult a kormányhivatalok művészeti pályázata
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Több mint 300 műalkotás érkezett be a Változatos megyéink az Európai Unióban című pályázatra, amelyet a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) irányítása alá tartozó kormányhivatalok és a Hungarofest Nonprofit Kft. közösen írt ki fiatal művészek számára.
A KIM szerdai közleménye felidézi, hogy a pályaműveket szeptember 15-ig kellett a leadniuk a pályázóknak a megyei kormányhivatalokban.

Szeptember 15. és 30. között a megyei kormánymegbízottak elnökletével, a megyei közgyűlések által delegált tagokból, a Hungarofest és a KIM munkatársaiból, valamint az Országmárka Tanács tagjaiból álló zsűri minden megyében értékelte a beérkezett pályázatokat.

A legtöbb műalkotás, összesen 26 munka Komárom-Esztergom megyében, a legkevesebb (7-7 alkotás) Nógrád és Vas megyében érkezett be. A zsűri értékelése alapján minden olyan megyében, ahol megfelelő színvonalú alkotásokkal pályáztak a résztvevők, külön nyertest hirdetnek.

Az első helyezettek 750 ezer, a másodikak 500 ezer, a harmadikak pedig 250 ezer forint elismerésben részesülnek. Vas, Somogy és Heves megyében a zsűri úgy döntött, hogy nem ad ki díjat.

A nyertes pályaműveket a kormányablakokban és a kormányhivatalokban fogják kiállítani és önálló gyűjteményként a nagyközönség számára is megtekinthetőek lesznek. Az ünnepélyes díjátadókat a megyei kormányhivatalok október első két hetében tartják meg.

A pályázaton fontos értékelési szempont volt a művészi érték, az alkotás újszerűsége és informatív jellege, valamint az, hogy mennyit árul el az alkotóról és a településről, megyéről, mennyire kapcsolható az Európai Unióhoz és a kormányablakokhoz - olvasható a KIM közleményében.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Rajtunk kívüli rend Rajtunk kívüli rend
Gálhidy Péter Sarokvas című kiállításáról (Megnyitó)
art&design

Értelmező szótár Értelmező szótár
Horváth László és Takács Máté Okkult Coaching című kiállításához
art&design

A sérülés variációi A sérülés variációi
Kontrolltól az elengedésig - Galériatúra a Budapest ArtWeek szervezésében, 2019. április 13.

Más művészeti ágakról

irodalom

Történelem családregényben, krimiben, versben, asszamblázsban Történelem családregényben, krimiben, versben, asszamblázsban
A Margó Fesztiválon és a 90. Ünnepi Könyvhét pénteki napján a Prae Kiadó három új kötete mutatkozott be
zene

Az iguána sikolya Az iguána sikolya
Iggy Pop on/off


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés