bezár
 

art&design

2011. 10. 08.
A pénz világa egy héten át a szolnoki Damjanich múzeumban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A pénz nem boldogít...? mottóval rendez október 11. és 15. között az érmék és bankjegyek kialakulását, fejlődését bemutató programsorozatot a szolnoki Damjanich múzeum. A közgyűjtemény falai között a témában kiállítás nyílik és több előadás hangzik el.
Nyitányként a kedden Pénz, érme, pénzérme elnevezéssel megnyíló tárlaton a múzeum gyűjteményének értékes darabjait teszik közzé, majd ezt követően A kauri kagylótól az ezüstdénárig címmel Polgár Zoltán régész tart előadást.

Október 12-től 14-ig minden nap kora délután folytatódik az ismeretterjesztés egy-egy programmal. Ezeken Bagi Gábor történész a váltópénztől a nyomtatott bankókig terjedő időszakról beszél, míg Benedek Csaba néprajzkutató a "három márjás hány hatos" kérdésre válaszol a hallgatóság előtt. Zárásul Zsolnay László művészettörténész a pénz és a művészet kapcsolatát elemzi képekkel illusztrált előadásában.

Az október 15-én tartandó családi nap is pénz körül "forogva" telik el. Ennek keretében papírpénzek tervezésére és elkészítésére várják a betérőket, míg Árverezés a képtárban címmel társasjátékra invitálják a családokat és nagyobb csoportokat. A múzeum konferenciatermében ezúttal is lesznek előadások az Árpád-kori pénzekről, a pénzérmék születéséről valamint a szakszerű pénzvizsgálatról.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Velünk élő hagyományok Velünk élő hagyományok
Korniss Péter Változások című kiállítása Kolozsváron
art&design

Divatséta a Ludwigban Divatséta a Ludwigban
Király Tamás. Out of the box
art&design

Értelmező szótár Értelmező szótár
Horváth László és Takács Máté Okkult Coaching című kiállításához
Interjú Máté Bencével természetfotózásról, lesekről és technikákról, környezetvédelemről

Más művészeti ágakról

Interjú Néder Panni színházrendezővel a személyességről, intimitásról, Berlinről, autobiografikus színházról
A Fausttól a Szívlapátig. Kortárs könyvek a középiskolában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés