bezár
 

art&design

2011. 10. 18.
Rovás Őszi Fesztivál Felvidéken
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
November 19-ig tart a szlovákiai magyar független művészek idei Rovás Őszi Fesztiválja Kassán, valamint más szlovákiai és magyarországi településeken. A kulturális eseménysorozat célja, hogy közelebb hozza egymáshoz a kortárs művészeket és a többnemzetiségű, eltérő korosztályú művészetkedvelőket.
A Rovás Őszi Fesztivál programjai között színházi előadások, workshopok, koncertek, filmvetítések várják az érdeklődőket.

A fesztivál szervezője a Rovás Polgári Társulás a kassai Thália Színházzal együttműködve vasárnap tartotta a több mint egy hónapos fesztivál megnyitóját a kassai Márai Stúdióban, ahol Athol Fugard amerikai drámaíró A sziget című darabját adták elő a kassai Thália két színművésze, Madarász Máté és ifj. Havasi Péter előadásában.

Csütörtökön a magyarországi Hejce községben tart workshopot a Rovás Festészeti Iskola. Itt a legfontosabb festészeti technikák fortélyait, sajátosságait, mesterségbeli fogásait sajátíthatják el az érdeklődők 48 és 56 órás tanfolyamokon – olvasható a hirek.sk és Felvidék Ma hírportálokon.

Október 28-án a kassai Pasztorációs Központban Kassa múltját elevenítik fel a szervezők a 66 szezon című stilizált dokumentumfilm révén, amely a kassai régi uszoda 66 szezonjáról mesél. A rendező, Peter Kerekes nagyapja emléke előtt tisztelgett a filmmel.

Az elsősorban Kassán zajló fesztivál november 4-én Pozsonyba is ellátogat. A magyar kulturális intézetben a Rovás csoport történetéről, művészeiről, szellemiségéről, alapelveiről szóló készült kétnyelvű színes plakátok kiállításának megnyitóját tartják egy időben a kassai és pozsonyi Rovás ArtCafé megnyitásával.

Az őszi fesztivál teljes programja a Rovás művészeinek honlapján, a www.rovart.com oldalon érhető el.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

Erdély Jakab: Anyád hogy van? Diplomakiállítás Dr. Geréb Ágnes életéről
art&design

A glóbusz kibillentése A glóbusz kibillentése
The Great Globe - Csoportos kiállítás az aqb Project Space-ben
art&design

Értelmező szótár Értelmező szótár
Horváth László és Takács Máté Okkult Coaching című kiállításához
art&design

Publikus '90-es évek Publikus '90-es évek
A Publikus magánügyek. A 90-es évek művészete magyarországi magángyűjteményekben című kiállításról a szentendrei MűvészetMalomban

Más művészeti ágakról

színház

Győztes játszma Győztes játszma
Beszélgetés Nagy Józseffel a kortárs tánc alakulásáról, iskolákról és lehetőségekről, kétlakiságról és a fiatalok helyzetéről
színház

Előző héten még kellékek után szaladgáltunk… Előző héten még kellékek után szaladgáltunk…
A Létra Kulturális Egyesület Ébredés című darabjának budapesti bemutatóján jártunk
A zuhanás sokkja a MáSzínházban
zene

A zenész és barátai A zenész és barátai
Aradi Zsolt: Gasner János* emlékére


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés