bezár
 

art&design

2011. 10. 19.
Dizájn innovációs műhelyt adtak át a soproni egyetemen
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A grafikával foglalkozó egyetemisták arculati terveket, ismertetőket készíthetnek, az animátorok báb- és gyurmaanimációkat állíthatnak elő a dizájn innovációs műhelyben, amelyet szerdán adtak át a Nyugat-magyarországi Egyetem soproni Alkalmazott Művészeti Intézetében (AMI).
A legtöbb formatervezési mintaoltalom és egyéb innovatív ötlet az AMI-tól származik, ezért az egyetemen működő Technológiai Transzfer Iroda (TTI) indítványozta, hogy az innovációs műhelyt az intézetben alakítsák ki - mondta Walter Katalin, a TTI vezetője az MTI-nek.

Az új létesítményben a legkorszerűbb technikai eszközök állnak az egyetemisták rendelkezésére, amelyek innovatív elképzeléseik megvalósítását segítik.

A grafika szakos hallgatók a mostantól igénybe vehető technikai lehetőségek segítségével továbbfejleszthetik, s prezentáció vagy nyomdai termék formájában bemutathatják innovációra alkalmas ötleteiket. Munkáikat a műhelyben készülő filmek, tárgyfotók segítségével professzionális módon tudják prezentálni szakmai pályázatokon, tudományos konferenciákon.

Az animációval foglalkozó egyetemisták a tradicionális báb- és gyurmaanimációk mellett különleges jeleneteket is alkothatnak, sajátos effekteket tudnak létrehozni a modern technika felhasználásával - mondta Walter Katalin.

A műhely egyébként iparjogvédelmi tanácsadás helyszíne is lesz, amikor a hallgatók vagy az oktatók igénylik. Emellett különféle innovációs szolgáltatásokkal segítik a fiatalok kreativitásának kibontakoztatását - jegyezte meg a TTI vezetője.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Instabil egyensúly Instabil egyensúly
A varázsló halála. Emlékkiállítás Csáth Géza halálának 100. évfordulója alkalmából a Petőfi Irodalmi Múzeumban
art&design

Rajtunk kívüli rend Rajtunk kívüli rend
Gálhidy Péter Sarokvas című kiállításáról (Megnyitó)
art&design

Értelmező szótár Értelmező szótár
Horváth László és Takács Máté Okkult Coaching című kiállításához
art&design

Tájakról, hiányosan Tájakról, hiányosan
A Tájak/Távlatok - Kortárs magyar tájkép (BPF) című kiállításról a Kiscelli Múzeumban

Más művészeti ágakról

Interjú Zalka Csenge Virág mesemondóval
Danny Boyle: Yesterday
Interjú Pálos Gergely operatőrrel kétlakiságról, kapcsolatépítésről, valamint a svéd és a magyar fényviszonyok különbségeiről
irodalom

Utak a sötétségbe Utak a sötétségbe
Horváth Márk A digitalitás paroxizmusa: Spektákulum, szimulákrum, kibernetikai állapot és a virtualitás hiperkaotikus okkultúrája


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés