bezár
 

art&design

2011. 10. 20.
Arany Liszt Ferenc-emlékérmet bocsát ki az MNB
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) Liszt Ferenc születésének 200. évfordulója alkalmából Liszt Ferenc megnevezéssel 50 000 forintos címletű arany emlékérmét bocsát ki október 21-én - az erről szóló rendelet a Magyar Közlöny legfrissebb számában jelent meg.
Az emlékérme, amelyből ötezer darab készül, 986 ezrelék finomságú aranyból készült, súlya 6,982 gramm, átmérője 22 milliméter, széle sima.

Az érme előlapján egyebek közt egy felnyitott zongorafedél ábrázolása látható és a Rákóczi-induló kottájának egy részlete, a kép alatt a "Rakoczy Marsch" felirat olvasható, Liszt Ferenc kézírása szerinti formában. A hátlapon Liszt Ferenc fiatalkori portréja, valamint a művész aláírása szerepel.

A Liszt Ferenc emlékérméből készül kétszeres súlyú, úgynevezett piefort változat is, szélfelirattal ellátva, ebből 1500 darabot bocsát ki a jegybank.

Ezek ugyancsak 986 ezrelék finomságú aranyból készülnek, 22 milliméteres átmérővel, súlyuk azonban 13,964 gramm, és az emlékérmék szélén a "MAGYAR HAZÁMNAK HŰ FIA: LISZT FERENC" szélfelirat olvasható.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Velünk élő hagyományok Velünk élő hagyományok
Korniss Péter Változások című kiállítása Kolozsváron
art&design

Fém és méhviasz, vagy új helyünk a természetben Fém és méhviasz, vagy új helyünk a természetben
Horváth Gideon – I put my hand into a beehive
Kőteleky Aywee munkáját a világ legjobbjai között tartják számon
art&design

Divatséta a Ludwigban Divatséta a Ludwigban
Király Tamás. Out of the box

Más művészeti ágakról

Margó fesztivál, 2019 – Ők is boldogan éltek? A férfiváltozat
irodalom

Családi hálók a Margó Vásárszínpadán Családi hálók a Margó Vásárszínpadán
Margó 2019 - Barnás Ferenc és Harag Anita
Interjú a FOMO című film rendezőjével, Hartung Attilával
Christof Kurzmann és Mats Gustaffson duója az Újbudán


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés