bezár
 

art&design

2011. 10. 25.
HETVENÖT+5 = Markovics fotók a Mai Manó Házban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Október közepén rendhagyó válogatás nyílik az MFSZ Életmű-díjas és Érdemes művész kitüntetéses Markovics Ferenc fotóművész munkáiból a Mai Manó Házban HETVENÖT+5? címen.
"Hetvenöt év – hetvenöt kép. Belátom, nem vall túl nagy találékonyságra egy ilyesfajta, soványka párhuzamra épülő tárlat. Fokozza a zavart, hogy ezeket a fotókat több, különböző tematikájú, korábbi kiállításom képanyagából emeltem ki. Tovább nehezítve a műítészek dolgát: vajon milyen feliratú fiókba süllyesszék elkövetőjüket? Csak hát, amennyiben nagyjából hű összefoglalót szeretnék nyújtani mintegy hatvan esztendős munkásságomból, ezt a megoldást kellett választanom.

Mindennek tetejébe, mi ez a fránya +5? Meglepetésnek szánom őket, kiegészítve egész kiállításom némely új keletű darabjával, abban a reményben, hogy talán egy kis mosolyt derítek kedves látogatóim arcára, az év egyre szürkébb időszakában. Ha szándékom a legcsekélyebb eredménnyel jár, boldog leszek..."
Markovics Ferenc

A HETVENÖT+5? című kiállítás megtekinthető a Magyar Fotográfusok Háza – Mai Manó Házban (1065 Budapest, Nagymező u. 20.) 2011. október 14. és december 4. között (minden hétköznap: 14-19 óra • hétvégén: 11-19 óra)
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

art&design

Ne legyen diszkrét Ne legyen diszkrét
Bob Dylan: „Életem az utca, ahol járok" / Reök-palota, Szeged
art&design

A gyűjtő mint művész? A gyűjtő mint művész?
A Mai Manó Ház Erik Kessels több élete című kiállításáról
Erdély Jakab: Anyád hogy van? Diplomakiállítás Dr. Geréb Ágnes életéről
art&design

Értelmező szótár Értelmező szótár
Horváth László és Takács Máté Okkult Coaching című kiállításához

Más művészeti ágakról

Tamás Zsuzsa válaszai a prae.hu körkérdésére
Topolánszky Tamás Yvan: Curtiz – A magyar, aki felforgatta Hollywoodot
Külföldön Sikeres Magyar Művészek

Ami általános, ami emberi Ami általános, ami emberi
Interjú Ember Sárival lehetséges megközelítésekről, utazásokról, önazonosságról, piaccal való megbékélésről
A Fausttól a Szívlapátig. Kortárs könyvek a középiskolában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés