bezár
 

art&design

2011. 10. 29.
Aknay János kiállítása nyílt meg Nagycenken
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Aknay János festőművész kiállítása nyílt meg szombaton Nagycenken, a Horváth & Lukács Galériában; a felvonultatott képek áttekintést adnak a művész utóbbi két évtizedes munkásságáról.
A megnyitón L. Simon László országgyűlési képviselő, a Nemzeti Kulturális Alap Bizottságának elnöke méltatta a Kossuth- és Munkácsy-díjas alkotó tevékenységét. Gazdag és termékeny életműve van Aknay Jánosnak, ez a gazdagság azonban nem megy a minőség kárára - mondta bevezetőjében a politikus. A képeket elemezve rámutatott: a művész számos munkáján Szentendre zegzugos utcáit, sikátorait, épületeit eleveníti meg. Ezek az alkotások azt jelzik, hogy az otthonosság, a lokálpatriotizmus, a szűkebb hazához ragaszkodás fontos számára - tette hozzá.

L. Simon László szólt arról, hogy Aknay képein a másik központi motívum az angyal. Életművének ez a vonulata bizonyítja, hogy "a konzervatív értékszemlélet szerencsésen és jól meg tud férni az esztétikai progresszióval" - hangsúlyozta. Aknay művei egymásra épülnek, összekapcsolódnak, és olyan egységgé válnak, amely egyfajta transzcendencia felé mutat - fejezte be köszöntőjét L. Simon László.

A kiállítás szeptember 10-ig tekinthető meg.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Be szabad jönni? Be szabad jönni?
POSZTADOKKAPOKALIPTIKUS - Mécs Miklós, Mécs Miklós, Mécs Miklós és Mécs Miklós (+ Fischer Judit és a Sz.A.F.) kiállítása / Trafó Galéria
Serge Bloch - Davide Cali: Moi, j’attends / I Can’t Wait / Alig várom
A Phaeton tündöklése és bukása
art&design

A gyűjtő mint művész? A gyűjtő mint művész?
A Mai Manó Ház Erik Kessels több élete című kiállításáról

Más művészeti ágakról

Október 30-án fellépett a Yellow Mood és a Folksteps a Három Hollóban
Kortárs ifjúsági és YA irodalom a középiskolában
Bodzsár Márk: Drakulics elvtárs


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés