bezár
 

art&design

2011. 10. 29.
Kiadták Tolkien ismeretlen Hobbit-rajzait
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kiadták J. R. R. Tolkien A hobbit című regényéhez készített, eddig még nem publikált rajzait és festményeit.
Az 1937-ben megjelent könyvhöz annak idején maga a szerző alkotott illusztrációkat, ám számos tollrajz és festmény kimaradt a kiadásból. Ezek a munkák a közelmúltban kerültek elő az oxfordi Bodleian Könyvtárból - közölte a BBC online kiadása.

Az eredeti Tolkien-kiadást az író tíz fekete-fehér képe, térképei és különleges mintái díszítették. A napokban megjelent The Art of the Hobbit (A hobbit művészete) című albumhoz már több mint száz eddig nem publikált rajzot, térképet és tervrajzot gyűjtöttek össze a szerzőtől.

Néhány rajzot egy korábbi műve, a Kóborló és a varázsló ihletett. Ezt a regényt annak idején fiának, Michaelnek írta. Bár a kiskutya, Kóbor kalandjairól szóló mű A hobbit előtt született, nyomtatásban először 1998-ban látott napvilágot. (A magyar fordítás tíz éve jelent meg.)

Jövőre ünneplik A hobbit megjelenésének 75. évfordulóját. Peter Jackson kétrészes filmadaptációjának első epizódja is 2012-ben kerül a mozikba.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

Interjú Tero Kuitunen tervezővel, a Wild at Heart című kiállítás kurátorával
art&design

Velünk élő hagyományok Velünk élő hagyományok
Korniss Péter Változások című kiállítása Kolozsváron
Interjú Tóth Kingával intermediális alkotásról, a fiatalok lehetőségeiről, szellemi műhelyekről, fordításról
art&design

Divatséta a Ludwigban Divatséta a Ludwigban
Király Tamás. Out of the box

Más művészeti ágakról

irodalom

Egy óra Zemlényi Attilával Egy óra Zemlényi Attilával
A Csonthéj című verseskötet bemutatója
Október 30-án fellépett a Yellow Mood és a Folksteps a Három Hollóban
Bodzsár Márk: Drakulics elvtárs


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés