bezár
 

art&design

2011. 11. 01.
Tudományos konferenciát és virtuális nyílt napot rendez a Szépművészeti
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A tudományos tevékenységét bemutató konferenciával és a Facebook-felhasználóknak meghirdetett nyílt nappal készül a Szépművészeti Múzeum A magyar tudomány ünnepére.
A november 3-án kezdődő kétnapos konferencián 20 kutató ad áttekintést a múzeum gyűjteményeiben, restaurátor-műhelyében és könyvtárában zajló munkáról, ezzel párhuzamosan pedig a Szépművészeti Facebook-oldalán virtuális nyílt napra várják az érdeklődőket - közölte a múzeum az MTI-vel.

A Magyar Tudományos Akadémia 1997 óta emlékezik meg A magyar tudomány ünnepéről. 2003-ban az Országgyűlés hivatalosan A magyar tudomány ünnepévé nyilvánította november 3-át, azt a napot, amelyen 1825-ben Széchenyi István birtokainak éves jövedelmét ajánlotta fel a tudós társaság megalapítására.

A Szépművészeti Múzeumban ez alkalomból szervezett, Keresztmetszet - A tudományos kutatás különféle aspektusai című konferencián az egyiptomi művészet vizsgálatától egy kortárs alkotó, Lakner László életmű-katalógusának előkészítéséről szóló beszámolóig hallhatnak előadásokat az érdeklődők.

A két kor közötti hatalmas időszakot 20 előadás igyekszik minél színesebben bemutatni, felvonultatva a különböző technikai és elméleti megközelítéseket is. Így egy-egy műtárgy és korszak kapcsán szó esik régészeti feltárásokról, restaurálásokról, azonosítási kérdésekről, kutatástörténetről.

"Új megvilágításban ismerhetjük meg például Lucas Cranach Mária a gyermekét táplálja című képet Gálos Miklós előadásában, megtudhatjuk mi az és miért fontos a MERCVRIVS Project, vagy éppen milyen újdonságot hoztak Leonardo múzeumban található szobrának kutatásai" - írják a közleményben.

A konferencia mellett a Szépművészeti Múzeum Facebook-oldalán november 3-án nyílt napon várja mindazokat, akiket érdekelnek a múzeumban zajló kutatások, gyűjtemények, kulisszák, és akiknek minden, a múzeumot illető kérdésére igyekeznek majd választ adni.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Védtelen belsőnk humoreszkjei Védtelen belsőnk humoreszkjei
Fensterblick - Michael Fanta és Király Gábor kiállítása az Osztrák Kulturális Fórumban
Serge Bloch - Davide Cali: Moi, j’attends / I Can’t Wait / Alig várom
art&design

Dolgozni kell, művelni, amiben alkotunk Dolgozni kell, művelni, amiben alkotunk
Interjú Ladik Katalinnal irodalomról, színházról, női jelenlétről, földrajzi és történelmi helyzetekről
art&design

Mindenből lehet meríteni Mindenből lehet meríteni
Interjú Maurer Dórával külföldi élményekről, lehetőségekről, fordulópontokról és képzésekről

Más művészeti ágakról

Vivaldi/Jupiter, Alpha Records, 2019.
színház

Drágám, megjöttek a perverzek! Drágám, megjöttek a perverzek!
Többszörös orgazmus a Budapesti Anarchista Színház előadásában
irodalom

Súlytalanul nehezedik Súlytalanul nehezedik
Moesko Péter, Megyünk haza, Műút, 2019.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés