bezár
 

art&design

2011. 11. 01.
Élőben közvetítik a National Gallery nagyszabású da Vinci kiállításának sajtóbemutatóját
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Negyven brit filmszínház és a Sky Arts művészeti televíziós csatorna élő közvetítésén keresztül pillanthat be a nagyközönség a londoni National Gallery nagyszabású Leonardo da Vinci kiállításának sajtóbemutatójára.
A 80 perces közvetítésre november 8-án este kerül sor a Leonardo da Vinci: Festő a milánói udvarban című kiállítás nyitó gáláján, amelynek házigazdája Mariella Frostrup televíziós műsorvezető és Tim Marlow, a londoni White Cube galéria művészettörténésze, illetve igazgatója.

A meghívott hírességek között lesz Fiona Shaw színésznő és a zenész Nitin Sawhney is, akik a reneszánsz polihisztor életéről és munkásságról fognak beszélgetni. A megnyitón alapos elemzés alá kerülnek a kiállítás legjelentősebb darabjai és a nézők érdekességeket tudhatnak meg a festmények történetéről - olvasható a The Daily Telegraph című brit lap internetes kiadásában (www.telegraph.co.uk).

Ez lesz az első alkalom, hogy a nagyközönség egy helyen láthatja a Sziklás Madonna mindkét változatát: az 1483 és 1486 között festett képet, amelyet a párizsi Louvre őriz és a későbbi, 1491-1508 között készített másik verziót, amely 1880 óta gazdagítja a londoni galéria gyűjteményét. A kiállításon helyet kap a közelmúltban előkerült Salvator Mundi című alkotás is.

A National Gallery közlése szerint az ismert da Vinci festmények közül még soha nem volt látható egy helyen annyi, mint a 2011. november 9. és 2012. február 5. között nyitva tartó kiállításon.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Be szabad jönni? Be szabad jönni?
POSZTADOKKAPOKALIPTIKUS - Mécs Miklós, Mécs Miklós, Mécs Miklós és Mécs Miklós (+ Fischer Judit és a Sz.A.F.) kiállítása / Trafó Galéria
Interjú Tero Kuitunen tervezővel, a Wild at Heart című kiállítás kurátorával
art&design

Dolgozni kell, művelni, amiben alkotunk Dolgozni kell, művelni, amiben alkotunk
Interjú Ladik Katalinnal irodalomról, színházról, női jelenlétről, földrajzi és történelmi helyzetekről
art&design

Velünk élő hagyományok Velünk élő hagyományok
Korniss Péter Változások című kiállítása Kolozsváron

Más művészeti ágakról

Nora Fingscheidt: Kontroll nélkül
gyerek

Premier: MIT – Az ember tragédiája rövidítve
November 13-án a TRIP hajón
irodalom

Súlytalanul nehezedik Súlytalanul nehezedik
Moesko Péter, Megyünk haza, Műút, 2019.
gyerek

Meseország mindenkié
Meseírókat keres a Labrisz Leszbikus Egyesület


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés