bezár
 

art&design

2011. 11. 02.
Külföldi ösztöndíjak képző- és fotóművészeknek
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Külföldi alkotói ösztöndíjakra hirdetett pályázatot képző- és fotóművészeknek a Budapesti Történeti Múzeum (BTM) - Budapest Galéria. Jelentkezni november 21-ig lehet.
Több mint két évtizede futó művészcsere programja keretében
Bécsbe, Salzburgba, Krems-be, Párizsba, Strasbourgba, Stuttgartba, Frankfurt am Mainba, Lisszabonba, Helsinkibe (Vantaa) és Gyergyószárhegyre hirdetett egy és két hónapos, illetve kéthetes alkotói ösztöndíjakat jövő évre a Budapest Galéria.

A pályázaton nyertes művészek szállást, műtermet és napidíjat kapnak a vendéglátó várostól. Az utazás költségeit mindenkinek magának kell fedeznie, és a partnervárosok kérésére a kiutazó művészek csak egy családtagot vagy vendéget vihetnek magukkal.

A pályázatra jelentkezni csak portfolióval, illetve katalógussal lehet, benne szakmai önéletrajzzal és a munkásságot bemutató dokumentációval.

A partnervárosok ragaszkodnak ahhoz, hogy csak olyan művészek jelentkezzenek, akik társalgási szinten tudnak beszélni szakmai kérdésekről és munkájukról angolul vagy az adott ország nyelvén.

Csak azok jelentkezhetnek a külföldi alkotóházakba, akik eddig legfeljebb egyszer nyertek ezen a pályázaton, és ösztöndíjuk 2001-ben, azaz 10 éve vagy korábban volt.

A pályázathoz a művészeknek csatolniuk kell a Budapest Galéria által összeállított rövid kérdőívet is, amelyet az érdeklődők a galéria portáján kaphatnak meg vagy letölthetnek az intézmény honlapjáról (www.budapestgaleria.hu), ahol a kiírás is megtalálható.

A pályázatokat, amelyeket 2011. november 21-én 16 óráig lehet leadni a Budapest Galéria portáján, szakmai szervezetek képviselőiből álló zsűri bírálja el.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Ne legyen diszkrét Ne legyen diszkrét
Bob Dylan: „Életem az utca, ahol járok" / Reök-palota, Szeged
Interjú Tóth Kingával intermediális alkotásról, a fiatalok lehetőségeiről, szellemi műhelyekről, fordításról
Erdély Jakab: Anyád hogy van? Diplomakiállítás Dr. Geréb Ágnes életéről
art&design

Rajtunk kívüli rend Rajtunk kívüli rend
Gálhidy Péter Sarokvas című kiállításáról (Megnyitó)

Más művészeti ágakról

Tamás Zsuzsa válaszai a prae.hu körkérdésére
irodalom

Boszorkánymesterek Boszorkánymesterek
Harry Partch vs Gergely Edit*


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés