bezár
 

art&design

2011. 11. 07.
Pekingben megnyílt Sárközy Pál kiállítása
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Egyhetes tárlaton mutatkozik be Sárközy Pál festőművész, Nicolas Sarkozy francia köztársasági elnök 84 éves édesapja Pekingben a belváros üzleti negyedében található egyik galériában.
Budapesti, kairói, szolnoki és moszkvai tárlata után Kínában is nagy érdeklődéssel fogadták a magyar művészt, aki saját és Werner Hornunggal közös munkáit vitte el Pekingbe az Abigail galéria szervezésében.

A kiállítás falait és belső tereit összesen 76 képpel és mintegy tucatnyi azonos formájú, de méreteiben és színében eltérő szoborral töltötték meg. Láthatók rajzok, akvarellek és olajfestmények, illetve a számítógépes közreműködéssel létrehozott művek, amelyek az alkotók szerint "a 21. századi digitális szürrealizmus" stílusában készültek.

Szerepel a tárlaton Sárközy két talán legismertebb képe, közülük az egyik fia portréja: Nicolas Sarkozy elnökké választása alkalmából kapta édesapjától. A kép 80 feldolgozott fotót tartalmaz, és Nicolas eddigi életének fontosabb állomásait örökíti meg.

A másik kép fő alakja a művész menye, Carla Bruni, a mű a házasságkötés alkalmából készült.

Sárközy Pál az MTI-nek elmondta: Kína vándorkiállításának fontos állomása, mivel az országot nem csak a világgazdaságban és a világpolitikában, de a művészeti életben is egyre jelentősebb tényezőnek tartja. "Nem tudom, mit csinálnánk Kína nélkül?" - fogalmazott.

Arra kérdésre, hogy a moszkvai kiállításra két külön képpel is készült, de a pekingire nem, Sárközy Pál azt válaszolta, hogy ennek egyedül az időhiány volt az oka. Hozzátette: az ötlet már megvan, a végleges forma és a kivitelezés még hátra van.

A festőművész azt is elárulta, hogy az euró megmentésének témáját dolgozza fel, emellett tervei között van egy újabb kombinált szoboralak is, amelynek ihletője két nő lesz.

Sárközy Pál és Werner Hornung kiállítását az Abigail Galéria és Aukciós Ház indította nemzetközi körútjára. Mint Hajdú Katalin, a galéria tulajdonosa elmondta, december közepén ismét hosszabb útra indulnak a képekkel: észak- és latin-amerikai turnéjuk első állomása Florida, Miami lesz.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Velünk élő hagyományok Velünk élő hagyományok
Korniss Péter Változások című kiállítása Kolozsváron
art&design

Fém és méhviasz, vagy új helyünk a természetben Fém és méhviasz, vagy új helyünk a természetben
Horváth Gideon – I put my hand into a beehive
art&design

A glóbusz kibillentése A glóbusz kibillentése
The Great Globe - Csoportos kiállítás az aqb Project Space-ben
art&design

Rajtunk kívüli rend Rajtunk kívüli rend
Gálhidy Péter Sarokvas című kiállításáról (Megnyitó)

Más művészeti ágakról

Vénusz nercben a Vidéki Színházak Fesztiválján
irodalom

Boszorkánymesterek Boszorkánymesterek
Harry Partch vs Gergely Edit*
Ozone Mama, Asphalt Horsmen, Peter Kovary & The Royal Rebels, BNT, 2019. 08. 22.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés