bezár
 

art&design

2011. 11. 07.
Nemzetközi dizájndíjat nyert a MúzeumCafé
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Három aranyérmet nyert a MúzeumCafé a Creativity International Awards-on: a magyarországi múzeumi világ egyetlen nyomtatott magazinja a komplett magazindizájn, a magazin-tipográfia és a magazincímlap kategóriákban kapott elismerést - közölte a Szépművészeti Múzeum hétfőn az MTI-vel.
A múzeum által 2007-ben alapított MúzeumCafé a magazin-tipográfia kategóriában az egyetlen díjazott volt, míg a magazindizájnban két amerikai és egy német, a címlapok között pedig egy amerikai és egy angol pályázóval megosztva kapott aranyérmet.

A legrégebben működő, 1970-ben alapított független reklám- és dizájndíj 41. kiírására 34 országból összesen több mint 1100 pályázat érkezett.

A MúzeumCafé - amely a szabályok szerint csak az említett három kategóriában indulhatott - az első magyar kiadvány, amely a verseny történetében a díjazottak között szerepel - olvasható a Szépművészeti közleményében, amelyben emlékeztetnek arra, hogy a muzeológiai folyóirat a European Design Awardson korábban bronzérmet szerzett.

A Creativity International Awards hagyományai szerint a tizenegy tagú független nemzetközi zsűri által aranyéremmel elismert pályamunkákat a Phoenix Design Museum kiállításon mutatta be, majd a torontói Design Expo közönsége láthatja azokat november 10. és 12. között. Azt követően a nyertes termékekből összeállított válogatást egy vándorkiállítás keretében további városokban is bemutatják.

Emellett valamennyi díjazott bekerül a Creativity International Awards 400 oldalas évkönyvébe, amely a világ minden dizájnnal foglalkozó fontos könyvesboltjában kapható, valamint elérhető IPad-alkalmazásban is.

A MúzeumCafé 2009-ben elnyerte a hazai Pro Typographia aranyfokozatú díját, illetve ugyanabban az évben a MAGMA pályázatán az Év Magazinja lett.

A lap arculattervezője és művészeti vezetője Salát Zalán Péter, a lapterv megvalósításában Lencsés Dávid, Suszter Viktor és Németh Dániel vesznek részt. A kiadvány illusztrátora Kovács Lehel, képszerkesztője és fotográfusa Dezső Tamás és Kovalik Máté. A MúzeumCafé főszerkesztője Martos Gábor.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

A Phaeton tündöklése és bukása
art&design

Ami általános, ami emberi Ami általános, ami emberi
Interjú Ember Sárival lehetséges megközelítésekről, utazásokról, önazonosságról, piaccal való megbékélésről
Kőteleky Aywee munkáját a világ legjobbjai között tartják számon
art&design

A Bauhaus sugárzó fénye A Bauhaus sugárzó fénye
Inspirációk a jövőből - A Symposion Társaság és a Magyar Elektrográfiai Társaság kiállítása

Más művészeti ágakról

irodalom

Civilizáció és zsigeri reakciók Civilizáció és zsigeri reakciók
Interjú Terézia Morával véletlenekről, önismeretről és arról, hogyan lesz mindebből irodalmi siker
Topolánszky Tamás Yvan: Curtiz – A magyar, aki felforgatta Hollywoodot
Mészöly Ágnes válaszai a prae.hu körkérdésére


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés