bezár
 

art&design

2011. 11. 10.
Több fővárosi emlékmű is díszkivilágítást kaphat
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Újabb szobrok és emlékművek kaphatnak díszkivilágítást Budapesten, ha a Fővárosi Közgyűlés jövő szerdán elfogadja az erre vonatkozó javaslatot.
Az indítvány szerint díszkivilágítást kapna a budai Várban lévő Görgey-szobor, a belvárosi Reagan-szobor és a kőbányai, Magyar Oltár elnevezésű millecentenáriumi emlékmű.

Emellett bővül a kör olyan elemekkel is, amelyeknek a műszaki átadása még nem történt meg. Eszerint díszkivilágítás kap majd egyebek mellett az I. kerületi Horváth-kertben lévő Haydn- és Chopin-szobor, valamint a katyni mártírok óbudai emlékműve.

A javaslat szerint a díszkivilágítás üzemeltetési költségei rendelkezésre állnak. György István, városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes előterjesztésében úgy fogalmazott: ez "nemcsak költség a főváros számára, hanem többirányú bevételt is jelent". Indoklása szerint "a budapesti lakosok és a turisták szubjektív közérzetének, hangulatának kedvező befolyásolásán túl" a közvetett hatás lemérhető a turizmusból származó adóbevételekből is.

A fővárosi önkormányzat csaknem 300 szobor, épület, emlékmű díszkivilágítását üzemelteti, ezek között van a Bécsi kapu, az Erzsébet híd és a Lánchíd, a Sándor-palota, Szent Gellért püspök szobra, a Szent István-bazilika, az Országház és a Magyar Állami Operaház.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Arcátlan Arcátlan
Klímariadó! - 19. ARC Közérzeti Kiállítás
art&design

Ami általános, ami emberi Ami általános, ami emberi
Interjú Ember Sárival lehetséges megközelítésekről, utazásokról, önazonosságról, piaccal való megbékélésről
art&design

Fém és méhviasz, vagy új helyünk a természetben Fém és méhviasz, vagy új helyünk a természetben
Horváth Gideon – I put my hand into a beehive
art&design

A gyűjtő mint művész? A gyűjtő mint művész?
A Mai Manó Ház Erik Kessels több élete című kiállításáról

Más művészeti ágakról

Todd Phillips: Joker
Szabó Réka A létezés eufóriája című dokumentumfilmje
Isabelle Duthoit improvizációs workshopja a Jazzaj szervezésében
Voicingers workshopok Budapesten


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés