bezár
 

art&design

2011. 11. 11.
Fashion Video Festival 2011
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Immáron másodszor rendezik meg az egyik legrangosabb hazai divateseményt 2011. november 22. és 26. között. A Fashion Video Festival rövidfilmes versenyprogramja a hazai divatszakma egyik legfontosabb megmérettetése. A több művészeti ágon és médiumon átívelő komplex eseménysorozat egy héten keresztül kínál látnivalókat, szakmai kerekasztal beszélgetéseket és konferencia előadásokat mindazoknak, akik a kísérleti film, a kortárs vizuális reprezentációs eszközök, a divat design vagy a divat, mint kulturális entitás iránt érdeklődnek.
A fesztivál különlegessége az is, hogy Magyarországon egyedülálló kezdeményezésként a hazai divat megmutatását és megmérettetését elsőként helyezi nemzetközi kontextusba. A fashion video új műfajának legfontosabb külföldi képviselőit, mint Andreas Waldschüetz, vagy a divatvideó műfajának egyik létrehozójaként tisztelt Jason Last, nem csupán részt vesznek az eseményen, de saját filmjeik bemutatása, konferencia előadások és kerekasztal-beszélgetések mellett a versenyfilmek zsűrizésében is részt vesznek. Magyarországra érkeznek a Not just a label, Európa legnagyobb független designereket tömörítő online platformjának vezetői is, Stefan Siegel és Harry Weiler is.

A Fashion Video Festival szervezőinek célja, hogy a kiváló színvonalon alkotó, de még mindig feltörekvőben lévő hazai divat résztvevői és alkotói (divattervezők, videóművészek, fotósok, stylistok, make-up artistok, hair-stylistok stb.) közül, egy valóban nemzetközi szintű versenyen választódjék ki a legtehetségesebb formáció, amely a Power Power Fashion Film Productions-al közösen elkészítheti a GLAMOUR magazin 2012-es image videóját.

A november 22-én és 23-án levetített versenyblokkokat mindkét napon inspirációs vetítések zárják, ahol a '80-as, '90-es évek hazai filmművészetének olyan kultikus alkotásait vetítik majd, amilyen az Eszkimó asszony fázik, a Holnap érdeklődés hiányában elmarad, vagy a Diorissimo.

A versenyprogram mellett, a FVF november 24-én Japán jótékonysági napot tart. Az aznapi jegybevétel jelentős részét a Japán természeti katasztrófák által sújtottak megsegítésére utalják. A japán fashion videók vetítése mellett japán divat tematikájú kerekasztal-beszélgetés, ételkóstoló és japán smink workshop is várja az érdeklődőket.

A fesztivál szakmai napja, a november 25-re szerezett Education Day, ahol modell generációk közötti kerekasztal beszélgetés mellett a fesztivál mottóját adó PowerPowerPower! Tematikán belül konferencia előadások hangoznak el az erő, a nőiség, és a divatreprezentáció viszonyában. Ezek után nemzetközi divatfilmes blokk és nemzetközi kerekasztal beszélgetés zárja a napot.

A november 26-i ünnepélyes Díjátadó Gála előtt még egyszer megtekinthetőek lesznek a döntőbe jutott alkotások, amelyek közül a nemzetközi és hazai szakmai zsűri este 21 órától nevezi meg a nyerteseket.

A Design Terminálon a fesztivál teljes ideje alatt megtekinthető lesz a kísérő rendezvényként nyíló az eddigi legátfogóbb kortárs divatfotó kiállítás, és kortárs cutting edge divatinstalláció. A 2011 Power Power Power ruhainstalláció kiállítás keretein belül az idei fesztivál felkérte a legavangardabb és legizgalmasabb fiatal magyar divattervezőket, hogy a fesztivál mottójából inspirálódva egy-egy ruhainstallációt állítsanak ki, valamint egy olyan szlogent rendeljenek az installációhoz, amely leginkább jellemzi munkásságukat és az installációt. A tervezők: Abodi Dóra (dress made with Swarovski Elements), Benus Dániel, KEPP Showroom, Mojzes Dóra, Pasztircsák Larissza (Mrs. Herskin), Poppre Orsolya (Mrs. Herskin), Sármán Nóra, Szegedi Kata.

A divatfotó kiállítás résztvevői: Balla Vivenne, Baráti Vince, Barna Bálint, Dobos Tamás, Emmer László, Lábady István, Misetics Mátyás, Tombor Zoltán, Trunkó Bálint, Zana Krisztián, Zsólyomi Norbert, Viszlay Márk.

A Fashion Video Festival-ra heti és napijegyek kaphatóak a helyszínen. A szervezők minden érdeklődőt szívesen látnak november 22 és 26. között az Erzsébet téri Design Terminálban!

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- Áfra János --


További írások a rovatból

art&design

Dolgozni kell, művelni, amiben alkotunk Dolgozni kell, művelni, amiben alkotunk
Interjú Ladik Katalinnal irodalomról, színházról, női jelenlétről, földrajzi és történelmi helyzetekről
Kőteleky Aywee munkáját a világ legjobbjai között tartják számon
Erdély Jakab: Anyád hogy van? Diplomakiállítás Dr. Geréb Ágnes életéről
art&design

Ismeretlen ismerősök Ismeretlen ismerősök
Minden múlt a múltam. #huszadikszázad #privátfotó #Fortepan a Magyar Nemzeti Galériában

Más művészeti ágakról

Majoros Nóra válaszai a prae.hu körkérdésére
gyerek

Hiteles a Szép csendben Hiteles a Szép csendben
Szakmai szervezetek ajánlják a Szép csendben című filmet
színház

Megtisztulás elvitelre Megtisztulás elvitelre
Ábel Stella Psyché-interpretációja. Monodráma, ami szó szerint a székhez szegez
Isabelle Duthoit improvizációs workshopja a Jazzaj szervezésében


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés