bezár
 

art&design

2011. 11. 18.
Városi kezelésbe vennék a Hatvany Lajos Múzeumot
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Városi fenntartásba venné a Heves Megyei Önkormányzat által fenntartott Hatvany Lajos Múzeumot a hatvani önkormányzat - tájékoztatta pénteken az MTI-t a mintegy 25 ezer lakosú város polgármestere.
A képviselőtestület azt követően határozott erről, miután döntés született arról, hogy az állam átveszi a megyei önkormányzatok vagyonát - közölte Szabó Zsolt (Fidesz).

A megyegyűlés várhatóan november végi ülésén dönt arról, hogy a jövő év elejétől Hatvan működtetheti-e az intézményt. A polgármester elmondta: a múzeum jelentős, Hatvany Lajos mecénás gyűjteményéből származó képzőművészeti kollekcióval rendelkezik.

A többi között galériájában található Hatvany Ferenc műveinek egyik legjelentősebb összeállítása, valamint Csók István-alkotásokkal is rendelkeznek. Emellett, nemzetközi hírű grafikai anyagot is őriz a múzeum. Ugyancsak fontos a kiállított régészeti és történeti anyag - sorolta a polgármester.

Számításuk szerint az 1967 óta működő múzeum megfelelő működtetéséhez évente mintegy 15 millió forint szükséges. Ugyanakkor jelentős összefogás bontakozott ki a városban a kiállítás fenntartása mellett. A többi között a Múzeum Baráti Köre elnevezésű helyi civil szervezet felajánlotta, hogy tagjai ellátják a teremőri szolgálatot, természetesen térítésmentesen - jegyezte meg Szabó Zsolt.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

A Bauhaus sugárzó fénye A Bauhaus sugárzó fénye
Inspirációk a jövőből - A Symposion Társaság és a Magyar Elektrográfiai Társaság kiállítása
art&design

Rajtunk kívüli rend Rajtunk kívüli rend
Gálhidy Péter Sarokvas című kiállításáról (Megnyitó)
art&design

Publikus '90-es évek Publikus '90-es évek
A Publikus magánügyek. A 90-es évek művészete magyarországi magángyűjteményekben című kiállításról a szentendrei MűvészetMalomban
art&design

Emlékekből konstruált identitás Emlékekből konstruált identitás
Vajon mi jár a fejükben? - Galériatúra a Budapest ArtWeek szervezésében, 2019. április 13.

Más művészeti ágakról

irodalom

A boldogság része, a bűntudat áramütése A boldogság része, a bűntudat áramütése
Peer Krisztián: Nem a sajátod
irodalom

Utak a sötétségbe Utak a sötétségbe
Horváth Márk A digitalitás paroxizmusa: Spektákulum, szimulákrum, kibernetikai állapot és a virtualitás hiperkaotikus okkultúrája
VOLT Fesztivál, 2019. június 26.
Interjú Schilling Árpáddal érvényesülésről, a fiatalok lehetőségeiről és elsősorban: színházról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés