bezár
 

art&design

2011. 11. 19.
Karikatúrák, képregények a kArton Galéria árverésén
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Karikatúrákat, humoros rajzokat, képregényeket is kínál eladásra jövő szombati budapesti árverésén a kArton Galéria. A 127 tétel között most először szignált, számozott munkák is megtalálható.
A kínálatban szerepelnek még újságrajzok, illusztrációk, plakátok, szellemes krokik, folytatásos képtörténetek, emellett néhány festői értéket képviselő akvarell, pasztell kép is licitálható. Kozma Péter, a galéria tulajdonosa az MTI-nek elmondta: újdonság, hogy szignált, számozott, a galéria szárazpecsétjével ellátott sokszorosított alkotásokat is kínálnak Kaján Tibortól, Brenner Györgytől, Várnai Györgytől és Vasvári Annától.

A száz éve született Zórád Ernőnek és Mühlbeck Károlynak is rendezett már a kArton Galéria önálló retrospektív kiállítást, ezzel az ifjúsági műveket, politikai lapokat illusztráló, mesefigurákat rajzoló Mühlbecket "újra felfedezték". Ezúttal is több illusztrációja, humoros lapja vehető meg 12 és 18 ezer forint közötti kikiáltási áron.

Zórád Ernő a képző- és alkalmazott művészet számos területén volt tevékeny, hatalmas életművet hagyott hátra, sokszínű munkásságából az aukció is ízelítőt ad. A Dr. Moreau szigete teljes képregényt 120 ezer forinttól, Az ember fejlődése című grafikai sorozatot 200 ezer forinttól lehet licitálni. Legnépszerűbb, tájakat és eltűnt városrészeket megörökítő Tabán akvarell sorozatából egy lap kikiáltási ára 400 ezer forint. Megvehető egy korai, 1937-es lap is, amelyet a művész Wallburg Egon néven szignált, amikor megélhetését vadászjeleneteket ábrázoló tájképekkel biztosította.

Lehet licitálni régi nevettetők, a politikai karikatúra művelői - Bér Dezső, Jeney Jenő, Garay Ákos vagy a festőként is ismert Gáspár Antal - munkáira 20 ezer forint alatt. Kaján Tibor rajza 50 ezer forintról indul, Sajdik Ferenc 2000-es évekbeli pasztelljei 50 és 80 ezer forint közötti kikiáltási árat kaptak. Jankovics Marcelltől egy kiállítási plakátot, Barta Ernőtől egy képregény-könyvet, Szenes Róberttől egy teljes képregényt lehet megvenni.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

Erdély Jakab: Anyád hogy van? Diplomakiállítás Dr. Geréb Ágnes életéről
art&design

A glóbusz kibillentése A glóbusz kibillentése
The Great Globe - Csoportos kiállítás az aqb Project Space-ben
art&design

Rajtunk kívüli rend Rajtunk kívüli rend
Gálhidy Péter Sarokvas című kiállításáról (Megnyitó)
art&design

Gyerekkel és bőrönddel a múzeumban Gyerekkel és bőrönddel a múzeumban
Élménytúra a Szépművészeti Múzeumban

Más művészeti ágakról

színház

Győztes játszma Győztes játszma
Beszélgetés Nagy Józseffel a kortárs tánc alakulásáról, iskolákról és lehetőségekről, kétlakiságról és a fiatalok helyzetéről
Jonathan Levine: Csekély esély
Slash, VOLT Fesztivál, 2019. 06. 27.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés