bezár
 

art&design

2011. 11. 19.
Divatvideók kelnek versenyre egymással a fővárosi Design Terminálban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A divatvideók versenye mellett ruhainstalláció- és divatfotó-kiállítás, kerekasztal-beszélgetések és magyar művészfilmek várják november 21. és 26. között a Fashion Video Fesztivál látogatóit a fővárosi Design Terminál épületében.
Az idén második születésnapját ünneplő fesztivál hagyományteremtő jellegű divatfotó-kiállítással várja az érdeklődőket. A Power Power Power tárlat a magyar divatfotográfia legjobbjainak munkáit vonultatja fel és a fesztivál mottójához igazodva azt a kérdést járja körül, hogy korunk divatfotósai miként értelmezik az erő fogalmát a divatban - olvasható a rendezvény MTI-hez eljuttatott programismertetőjében. A kiállítás egy generációs párbeszéd is egyben, hiszen több korosztály és nézőpont is megjelenik.

A ruhainstalláció-kiállításon "hazánk legavantgárdabb és legizgalmasabb" fiatal magyar tervezőinek ruhakölteményei kapnak helyet, egy-egy olyan szlogen kíséretében, amely a leginkább jellemzi a tervezők munkásságát és a fesztivál mottójához igazítatott installációikat. A kiállítók között lesz Abodi Dora, aki Baksa Zsófia mellett a fesztivál egyik alapítója, Benus Dániel, a Mrs. Herskin, Mojzes Dóra és Szegedi Kata.

A november 21-ei zártkörű megnyitót követően, kedd délután 17 órakor nyílnak meg a Design Terminál kapui a nagyközönség előtt: nemzetközi divatfilmvetítés és "inspiráló" magyar művészfilmek várják a látogatókat. A szerdai vetítések között helyet kap egy fehérnemű- és fürdőruhadivat-filmblokk, csütörtökön pedig japán divatfilmek, a szigetország divatfelfogásáról folytatott kerekasztal-beszélgetés, ételkóstolás és a japán smink elsajátításának lehetősége várja az érdeklődőket.

A pénteki napon modellgenerációk képviselői, köztük Pataky Ági, Görög Zita és Varga Ágota, tartanak kerekasztal beszélgetést, valamint művészettörténészek, divatkritikusok, illetve tervezők előadásai teremtik meg az igazi divatkonferencia hangulatát. A fesztivál utolsó napján, november 26-án a döntőbe jutott versenyvideók levetítését követően, este 9 órakor kerül sor a díjátadó gálára.

A divatvideó mint műfaj az elmúlt pár évben vált az egyik legnépszerűbb divatreprezentációs médiummá. Látványossága, költséghatékonysága és széles körű elérhetősége miatt a tervezők lépést tarthatnak az online média és közösségek által motivált változásokkal, munkáikat a zártkörű divatbemutatók közönségén túl a legszélesebb rétegek számára juttathatják el.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

Interjú Máté Bencével természetfotózásról, lesekről és technikákról, környezetvédelemről
art&design

Tájakról, hiányosan Tájakról, hiányosan
A Tájak/Távlatok - Kortárs magyar tájkép (BPF) című kiállításról a Kiscelli Múzeumban

Más művészeti ágakról

Interjú Zalka Csenge Virág mesemondóval
Danny Boyle: Yesterday
Interjú Pálos Gergely operatőrrel kétlakiságról, kapcsolatépítésről, valamint a svéd és a magyar fényviszonyok különbségeiről
Esterházy az Ódry Színpadon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés