bezár
 

art&design

2011. 11. 21.
A V4 művészeinek kiállítása
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Visegrádi Négyek (V4) országainak kortárs figuratív festészetét bemutató kiállítás nyílik People-metr 2011 címmel kedden este a budapesti Szlovák Intézetben.
Negyven művész négyszáz munkáját, festményeket, grafikákat, fotókat láthat a közönség. Mindennek a mércéje az ember, ő áll a képek középpontjában - mondta az MTI-nek Jana Tomková, a Szlovák Intézet igazgatója, aki megnyitja a tárlatot.

A kiállító művészek közé tartozik mások mellett a magyar Kelemen Benő, Tolnay Imre, Budaházi Tibor, a szlovák Marjan Komacek és Milos Prekop.

Prága mellett, a Zbraslavban levő galériában Frantisek Tomík képzőművészben fogant meg az ötlet, hogy cseh, lengyel, magyar és szlovák művészek figurális alkotásaiból állítsanak össze tárlatot és mutassák be a Visegrádi Négyek országaiban.

Mivel utazó kiállításról van szó, megszabták, hogy a munkák nem lehetnek nagyobbak, mint 100-szor 70 centiméter. A kurátor a cseh Eva Kozanová.

A visegrádi országok kortárs figuratív művészetét bemutató kiállítás október 19-én Sopronban a Nyugat-magyarországi Egyetemen volt látható, előtte Szlovákiában Nagyszombatban és Dunaszerdahelyen állították ki az anyagot. 2012-ben Lengyelországban Czestochowa, majd a cseh főváros, Prága, a Gallery 9 lesz a tárlat helyszíne.

A Cseh Centrum együttműködő partnerként vesz részt a V4 képzőművészeti bemutatkozóján.

A People-metr 2011 című kiállítás 2012. január 10-ig tart nyitva a Szlovák Intézetben Budapesten.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

A gyűjtő mint művész? A gyűjtő mint művész?
A Mai Manó Ház Erik Kessels több élete című kiállításáról
art&design

Éhesen alszik a tranzitzóna Éhesen alszik a tranzitzóna
Az emlékezés installációja Waldsee-ben (A 2B Galéria Waldsee 1944 című kiállításáról)
art&design

A Bauhaus sugárzó fénye A Bauhaus sugárzó fénye
Inspirációk a jövőből - A Symposion Társaság és a Magyar Elektrográfiai Társaság kiállítása

Más művészeti ágakról

Mészöly Ágnes - Molnár T. Eszter: Az Emberek Országa
Bánkitó, fesztiválemlék


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés