bezár
 

art&design

2011. 11. 23.
Művészet mobilra Tracey Emintől és Damien Hirsttől
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Korlátozott példányszámban, nyomott áron hoznak forgalomba mobiltelefonokra tervezett alkotásokat befutott kortárs művészek, köztük Tracey Emin és Damien Hirst.
A hiteles eredeti alkotásokat online lehet megvásárolni, és mobilon, táblagépen, számítógépen, illetve tévén lehet megtekinteni - értesült a BBC online hírszolgálata.

A művekből kétezer-tízezer példány kapható, és árszabásuk öt fonttól ötszáz fontig (1760-176000 forint) terjed.

"Tetszik az ötlet, hogy az eredeti művészeti alkotások olcsón jussanak el közvetlenül a közönséghez. Amikor az ember művészként elér egy bizonyos szintet, az egyúttal azt is jelenti, hogy sokakat kizár a piacáról, ez a megoldás pedig hozzáférhetővé teszi a valódi művészetet" - fejtette ki Emin.

A napokban indított s(edition) elnevezésű honlapon megvásárolható alkotások közül a legdrágább tétel, Hirst Az isten szerelmére című munkája iránt máris nagy a kereslet. Az ötszáz fontért letölthető munka egy HD videó, amely a művész híres, gyémántokkal díszített koponyáját ábrázolja.

A bbc.co.uk cikke szerint a vásárlóknak a későbbiekben esetleg arra is módjuk lesz, hogy a honlap belső piacán cserélgethessék gyűjteményüket.

Az említett művészeken kívül Michael Craig-Martin, Wim Wenders és az amerikai elnök, Obama Hope-poszterét alkotó Shepard Fairey munkái is szerepelnek a virtuális gyűjteményben.

A honlap társalapítója, Robert Norton úgy vélte: az új médium révén a kortárs művészet darabjai új gyűjtők számára válhatnak elérhetővé olyan áron, amit a legtöbb ember képes megfizetni.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Éhesen alszik a tranzitzóna Éhesen alszik a tranzitzóna
Az emlékezés installációja Waldsee-ben (A 2B Galéria Waldsee 1944 című kiállításáról)
art&design

A glóbusz kibillentése A glóbusz kibillentése
The Great Globe - Csoportos kiállítás az aqb Project Space-ben
art&design

Publikus '90-es évek Publikus '90-es évek
A Publikus magánügyek. A 90-es évek művészete magyarországi magángyűjteményekben című kiállításról a szentendrei MűvészetMalomban

Más művészeti ágakról

Interjú Alföldi Róberttel pályakezdésről, a fiatalok helyzetbe hozásáról, lehetőségekről, nyitottságról
Interjúsorozat a cirkuszról, változásokról, zártságról és nyitottságról, klasszikus és új találkozásairól
Ari Aster: Fehér éjszakák


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés