bezár
 

art&design

2011. 11. 23.
Virágkötészeti kiállítás a Néprajzi Múzeumban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Virágkötészeti kiállítás és verseny, kézművesfoglalkozások és könyvbemutató is színesíti a Néprajzi Múzeum programjait péntektől vasárnapig.
A Magyar Virágkötők, Virágkereskedők Szakmai Egyesülete és a Néprajzi Múzeum idén is megrendezi hagyományos advent előtti virágkötészeti kiállítását, bemutatóját és vásárát.

A mesterek és tanítványok kompozíciói bemutatják az aktuális karácsonyi díszítési trendet, irányokat, a látogatók pedig beszerezhetik ünnepi lakásdíszeik alapanyagát és tanácsokat kaphatnak az elkészítésükhöz - közölte a múzeum az MTI-vel.

Az érdeklődők megtekinthetik Az én adventi koszorúm című virágkötészeti kiállítást, valamint virágkötészeti bemutatókon vehetnek részt pénteken 16 órakor, szombaton és vasárnap 14 és 16 órakor. A Szamos Marcipán látványos interaktív bemutatója szombaton és vasárnap 11 órakor várja a közönséget.

Válogatóversenyt rendeznek 17-20 éves virágkötők számára, a nyertes képviselheti Magyarországot 2012 októberében a belgiumi Euroskills megmérettetésen. A feladatok adventi koszorú és menyasszonyi csokor készítés is szerepel, a versenyzők munkáját a látogatók élőben kísérhetik figyelemmel.

A Cser Kiadó és a Néprajzi Múzeum közös kiadásában megjelent Régi magyar mintakincs című könyvet Tasnádi Zsuzsanna és Selmeczi Kovács Attila mutatja be szombaton 13 órakor. A kötet a hímzés-, szőttes-, szűr- és szűcsminták, a pásztorművészet, a bútor- és kerámiadíszítések világáról nyújt tájékoztatást.

A téli ünnepkör dramatikus szokásait, a Nemzetközi Betlehemes Találkozók játékszövegeit ismerteti a "...hanem vagyok Úristen követje.." című kiadvány, melyről szombaton 15 órakor Tömöry Márta és Szacsvay Éva beszél a közönségnek.

Gyarmati János vezetésével tekinthetik meg az érdeklődők az Amazónia - Utak az indiánokhoz című kiállítást szombaton 13 órától, a Kauri és nagyító, Bíró Lajos óceániai ékszerei című tárlatban Bíró Anna kalauzolja a résztvevőket szombaton 15 órai kezdettel.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

Interjú Tóth Kingával intermediális alkotásról, a fiatalok lehetőségeiről, szellemi műhelyekről, fordításról
art&design

Értelmező szótár Értelmező szótár
Horváth László és Takács Máté Okkult Coaching című kiállításához
art&design

Gondolkodásunk módszereiről Gondolkodásunk módszereiről
Beszélgetés Falcsik Marival, Walter Isaacson: Leonardo Da Vinci – a zseni közelről című könyvének fordítójával
Cséfalvay András: Egy olyan világban, ahol nincsenek tények, ott csak a jóság marad

Más művészeti ágakról

Interjú Alföldi Róberttel pályakezdésről, a fiatalok helyzetbe hozásáról, lehetőségekről, nyitottságról
A Shakespeare Fesztivál Gyula margójára
irodalom

Thaiföld és Peru közt félúton – otthon Thaiföld és Peru közt félúton – otthon
Görömbölyi Dávid Haverok, buli, Buddha című kötetének bemutatója


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés