bezár
 

art&design

2011. 11. 23.
Leonardo-belépők 140 ezer forintért
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Csillagászati felárakon kínálják a londoni Leonardo-kiállítás belépőit a "másodforgalmazók": aki lekésett a reneszánsz művészóriás alkotásaiból összeállított, példátlan gazdaságú anyag jegyeinek hivatalos értékesítéséről, az már csak 400 fontért (140 ezer forint) juthat hozzá egy-egy belépőhöz.
A kiállítás - ötévi előkészítő munkával - a londoni Nemzeti Galériában nyílt meg a minap, és februárig látogatható.

A sajtókritikusok elragadtatott méltatásaival kísért rendezvény teljesen lázba hozta londoni művészetkedvelőket, akik néhány nap alatt elkapkodták a National Gallery internetes értékesítő rendszerén kínált belépőket.

A képtár napi 500 jegyet közvetlen pénztári értékesítésre is elkülönített, és ezekért mindennap ezrek állnak sorba három-négy órát.

Aki azonban itt sem jár szerencsével - vagy nincs kedve hajnalok hajnalán letáborozni a bizonytalan siker reményében a Nemzeti Galéria Trafalgar téri épületének tövében -, az kénytelen az internetes másodkínálatban már megjelent jegyekért 20-25-szörös felárat fizetni.

A hivatalos értékesítésben 16 fontért árult belépőket szerdán már 400 fontért hirdették az online másodterjesztők egyebek mellett az eBay aukciós portálon.

A londoni Nemzeti Galéria szerdán felszólította ezeket a portálokat a jegyek terjesztésének azonnali beszüntetésére, és felhívta a vásárlók figyelmét arra, hogy a hivatalos árusításon kívül értékesített belépők érvénytelenek, és visszatérítés sem jár értük.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Tájakról, hiányosan Tájakról, hiányosan
A Tájak/Távlatok - Kortárs magyar tájkép (BPF) című kiállításról a Kiscelli Múzeumban
Cséfalvay András: Egy olyan világban, ahol nincsenek tények, ott csak a jóság marad
art&design

F(r)aktúra F(r)aktúra
PAF- F(r)acture / Pintér András Ferenc kiállítása az Art.Salon:Társalgó Galériában
art&design

Afrika másik arca Afrika másik arca
Az Excessocenus című kiállításról a Cervantes Intézetben

Más művészeti ágakról

irodalom

Nosztalgia, konyhaművészet és poszthumanizmus Nosztalgia, konyhaművészet és poszthumanizmus
A Prae Kiadó könyvheti bemutatkozása a Fugában
irodalom

A séf ajánlata: délvidéki románc A séf ajánlata: délvidéki románc
P. Horváth Tamás A Zsolnay című regényének pécsi bemutatója


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés