bezár
 

art&design

2011. 11. 24.
Magyar festmények használati tárgyakon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Magyar festők, többek között Korniss Dezső, Kádár Béla vagy Mednyánszky László motívumaira épülő művészeti tárgyakkal, asztali készletekkel, design-, selyem- és táskakollekciókkal jelentkezett a budapesti Virág Judit Galéria.
A hazai múzeumi boltokban sajnos nem igazán találkozni olyan művészeti tárgyakkal, amelyek magyar festők alkotásait használják, részben ez adta a Virág Judit Art Collection ötletét - idézte fel a kollekciók csütörtöki bemutatóján a Virág Judit Galéria tulajdonosa.

Virág Judit elmondása szerint először minőségi kávés, teás és tálcakészletekkel, selyemsál-, bőr-, pipere- és laptoptáska-kollekciókkal, karkötőkkel és egyéb designtermékekkel jelentkeznek, melyekhez Mednyánszky László, Korniss Dezső, Scheiber Hugó, Kádár Béla, Vaszary János, Frank Frigyes, Gyarmathy Tihamér és Czigány Dezső képei szolgáltatják az alapmotívumokat.

Mint Virág Judit az MTI-nek elárulta, a TheBétaVersion iparművész- és a Komo Group grafikuscsapattal magángyűjteményekben őrzött munkákból válogattak, elsősorban tiszta, használati tárgyakon is dekoratív motívumokat felhasználva.

A limitált számban készülő kollekciók minden darabját tanúsítvány kíséri, amely az adott festőről és a motívumot szolgáltató műtárgyakról is bővebb leírást tartalmaz.

A galéria tervei szerint a kollekciók más művészek munkáit felhasználó termékekkel és új designtárgyakkal bővülnek majd. A Virág Judit Art Collection darabjai csütörtöktől a galériában kaphatók vagy annak honlapján megrendelhetők, de a galériatulajdonos nem zárta ki, hogy a jövőben múzeumokkal is együttműködnek majd.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Tájakról, hiányosan Tájakról, hiányosan
A Tájak/Távlatok - Kortárs magyar tájkép (BPF) című kiállításról a Kiscelli Múzeumban
art&design

Emlékekből konstruált identitás Emlékekből konstruált identitás
Vajon mi jár a fejükben? - Galériatúra a Budapest ArtWeek szervezésében, 2019. április 13.
art&design

Kell egy kis összhang Kell egy kis összhang
Külön ter(m)ek: Bojti András, Naomi Devil, Horváth Éva Mónika, Milorad Krstić, Németh Marcell, Richter Sára, Szabó Ábel kiállítása - Bojti András: Más világ
art&design

A kék bársony mögött, a vörös szobában A kék bársony mögött, a vörös szobában
David Lynch: Small Stories / Kis történetek című fotókiállítása a Műcsarnokban

Más művészeti ágakról

A második HUBBY-est a B32-ben, június 4-én
May el-Toukhy: Szívek királynője
Interjú Bazsó Adriennel színház-pedagógiáról, nyitottságról és kíváncsiságról, kezdésről és újrakezdésről
zene

Az iguána sikolya Az iguána sikolya
Iggy Pop on/off


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés