bezár
 

art&design

2011. 11. 24.
Hollandiában a Formatervezési Díj kitüntetettjei
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A hollandiai Delftben mutatkoznak be a Magyar Formatervezési Díj legjobbjai a Made in Hungary PLUS eseménysorozat részeként szervezett tárlaton csütörtöktől egy hónapon át; az elmúlt 11 év elismert magyar alkotásait tablókon, az idei legjobbak munkáit pedig eredetiben állítják ki.
A tárlat által a magyar tárgy- és formakultúra legkiemelkedőbb alkotásai nemzetközi közönség előtt is megmérettetnek. A Magyar Formatervezési Díjjal kitüntetett alkotások bemutatója mellett a holland-magyar dizájnkapcsolatokat üzleti szeminárium is segíti -közölték a szervezők az MTI-vel.

A város porcelánipara és innovatív szellemi műhelye, a delfti Műszaki Egyetem világviszonylatban is kiemelkedő elismertséggel bír a dizájnszakma köreiben, ezért választották a kiállítás helyszínéül.

A Margit Tamás Art and Business Concepts közreműködésével létrejött hollandiai tárlaton egyebek közt a COCODICE készségfejlesztő játékcsalád, az ellazulást segítő relaxációs lebegő kabin, a Radnóti Miklós vers ihlette pop-up könyv és a Nissyoku lámpa képviseli a magyar formatervezők innovatív gondolkodását és sokszínűségét - véli a Magyar Formatervezési Tanács, a kiállítás egyik szervezője.

A szerdai ünnepélyesen megnyitón részt vett Miléne Junius, Delft helyettes polgármestere, a kulturális ügyek felelőse, Sümeghy Gyula hágai magyar nagykövet, Halasi Rita Mária, a Design Hét Budapest kurátora, valamint Cees de Bont, a Delfti Műszaki Egyetem Ipari Formatervezői Karának dékánja.

A Magyar Formatervezési Díj pályázat célja a kiemelkedő színvonalú formatervezői teljesítmény elismerése.

A kitüntetéseket - amelyeket idén ősszel is a Design Hét Budapest rendezvénysorozat keretében adtak át - a Nemzetgazdasági Minisztérium nevében a Magyar Formatervezési Tanács hirdette meg. A 32 évre visszatekintő díjat nyilvános pályázat útján termék-, terv-, vizuális kommunikáció és diákkategóriában lehet elnyerni.

A nagyközönség számára csütörtökön megnyílt kiállítás december 22-ig látogatható.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

Interjú Máté Bencével természetfotózásról, lesekről és technikákról, környezetvédelemről
art&design

F(r)aktúra F(r)aktúra
PAF- F(r)acture / Pintér András Ferenc kiállítása az Art.Salon:Társalgó Galériában
art&design

Gyerekkel és bőrönddel a múzeumban Gyerekkel és bőrönddel a múzeumban
Élménytúra a Szépművészeti Múzeumban
art&design

Afrika másik arca Afrika másik arca
Az Excessocenus című kiállításról a Cervantes Intézetben

Más művészeti ágakról

színház

Csontdaráló Csontdaráló
Kele Fodor Ákos: Az egyse. Comico-tragicus fekete daljáték a legnagyobb bocsánatos bűnről
irodalom

A séf ajánlata: délvidéki románc A séf ajánlata: délvidéki románc
P. Horváth Tamás A Zsolnay című regényének pécsi bemutatója
Pedro Almodóvar: Fájdalom és dicsőség
May el-Toukhy: Szívek királynője


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés