bezár
 

art&design

2011. 12. 05.
Téli Fotó- és Könyvvásár a Mai Manó Házban
Magyar Fotográfusok Háza - Mai Manó Ház, 1065 Budapest-Terézváros, Nagymező utca 20.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Téli Fotó- és Könyvvásár a Mai Manó Házban Majd 70 kortárs alkotó közel 100 fotója és akciós fotográfiai könyvek várják a fotók és a fotózás szerelmeseit, valamint a szakmabelieket december 8. és december 31. között a Mai Manó Ház I. emeleti kiállítótérben és a Mai Manó Könyvesboltban. (Kép: Benkő Imre, Roosevelt tér 2)
A fotóvásár kínálata magas színvonalú válogatás az elmúlt három évben a Mai Manó Házban kiállító művészek munkáiból és a Folyamatos Jelen művészeti projekt alkotóinak képeiből.

A gondolat:
„Fontos feladatunk a kortárs magyar fotográfusok státuszának erősítése. Képeink kereskedelmi célú bemutatásával szeretnénk a segítségükre lenni a felfedezés, a bemutatás és a kanonizáció folyamataiban.

Minden kor kitermeli a neki megfelelő művészeti formákat. A 20., és főleg a 21. század műtárgya a fotográfia. Nem a tetszés szerinti számban sokszorosítható fénykép, hanem az egyéni alkotás, ami valamikor ugyanolyan nehezen megszerezető lesz, mint ma egy klasszikus festmény. Tudjuk: a ma kortárs fotográfiája holnap már a tegnap műtárgya.

Éppen ezért, vásárlási lehetőséget biztosítunk mindazoknak, akik egy egyedi kép-tárgyat szeretnének hazavinni vagy kép-üzenetként ajándékozni, és azoknak a gyűjtőknek is, akik a jövőnek szánják a fotókat; hiszen ami ma klasszikus, az is kortárs volt egyszer.”


Kép: Kasza Gábor, Ház

Az alkotók névsora:
BALLA András ● BALLA Tamás ● BARAKONYI Szabolcs ● BARTA Zsolt Péter ● BÁCSI Róbert László ● BENKŐ Imre ● BORSAY Márti ● BURGER Barna ● BÓCSI Krisztián ● CSORTOS Szabó Sándor ● CSOSZÓ Gabriella ● DEZSŐ T. Tamás ● DÓKA Béla ● ELEK Judit Katalin ● EMBER Sári ● ERDEI Krisztina ● ERDŐS Gábor ● FÁTYOL Viola ● FEKETE András ● FEKETE Zsolt ● FELICIDES Ildikó ● FÉNER Tamás ● GÁLDI VINKÓ Andrea ● GYENIS Tibor ● HAJDÚ D. András ●HANGAY Enikő ● HERMANN Ildi ● HERMANN Gábor ● HERNÁD Géza • HORVÁTH M. Judit ● HOSSALA Tamás ● ILLÉS Barna ● JUHÁSZ Orsolya ● KASZA Gábor ● KEMENESI Zsuzsanna ● KLOTZ Miklós ● KOVALOVSZKY Dániel ● KONCZ Zsuzsa ● KOVÁCS Melinda ● KUDÁSZ Gábor Arion ● MARKOVICS Ferenc ● MÁRTONFAI Dénes ● MERVA Mónika ● MISETICS Mátyás ● MOHÁCSI Ildi● MOLNÁR Zoltán ● MÓRICZ Simon ● MUCSY Szilvia ● ORISAKU Mineko ● PORKOLÁB Zsófi ● PUKLUS Péter ● SIMON Márk ● SIPOS Dániel ● SOPRONYI Gyula ● STALTER György ● SZABÓ Sarolta ● SZALONTAI Ábel ● SZÁSZ Lilla ● SZÉMAN Richárd ● SZOMBAT Éva ● SZOMBATHY Bálint ● TELEK Balázs ● TÓTH József Füles ● TÓTH Szilvi ● VANCSÓ Zoltán ● VEDRES Ági

A Mai Manó Könyvesbolt is akciókkal várja a fotográfiai könyvek iránt érdeklődőket.

A ház weboldalán látható adventi naptár minden napja egy-egy fotográfiai témájú ajándékot (szakkönyvet, fotóalbumot, naptárat, LOMO gépet) ajánl az odalátogatók figyelmébe, melyet azon a napon 10% kedvezménnyel lehet megvásárolni a Könyvesboltban.

A fotóvásár és a könyvesbolt nyitva tartása: hétköznap 14 – 19 óra, hétvégén 11 – 19 óra között.

További információk a fotóvásárról, a könyvesbolti akciókról a www.maimano.hu weboldalon.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

art&design

A Bauhaus sugárzó fénye A Bauhaus sugárzó fénye
Inspirációk a jövőből - A Symposion Társaság és a Magyar Elektrográfiai Társaság kiállítása
art&design

A glóbusz kibillentése A glóbusz kibillentése
The Great Globe - Csoportos kiállítás az aqb Project Space-ben
art&design

F(r)aktúra F(r)aktúra
PAF- F(r)acture / Pintér András Ferenc kiállítása az Art.Salon:Társalgó Galériában

Más művészeti ágakról

színház

Győztes játszma Győztes játszma
Beszélgetés Nagy Józseffel a kortárs tánc alakulásáról, iskolákról és lehetőségekről, kétlakiságról és a fiatalok helyzetéről
zene

Etűdök gépzongorára Etűdök gépzongorára
Conlon Nancarrow, a nomád zongor
Jonathan Levine: Csekély esély
zene

A zenész és barátai A zenész és barátai
Aradi Zsolt: Gasner János* emlékére


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés