bezár
 

art&design

2011. 12. 12.
Veszélyben az olasz múzeumok nyitva tartása
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A válság az olasz múzeumokat is elérte: karácsonyra elfogyott a pénz a nyitva tartásra, a teremőrök pedig már nyáron teljesítették az előírt túlórákat.
Ezüstvasárnap zárva tartott a milánói Brera-képtár, és így lesz ez az összes decemberi ünnepnapon. Hiába van a téli szünetben több idejük az olaszoknak és a külföldi turistáknak kiállításokat látogatni, a múzeumok nem tudják biztosítani a tárlatok őrzését.

Szégyen! - panaszolta a milánói újságoknak egy japán turista, aki nem tudta megnézni a Brerában látható impresszionista kiállítást. A moszkvai Puskin Múzeumból érkezett tizenhét festmény februárig marad a képtárban, de a kiállítás az első héten három napig sem tartott nyitva.

Akadozik a nyitva tartás a római Borghese-képtárban is, ahol A Borghesék és az ókor című kiállításra nem tudnak elegendő teremőrt biztosítani.

Az olasz múzeumi dolgozók szakszervezete az ágazati szerződésre hivatkozik, amely korlátozza a teremőrök túlóra-vállalását. Külső cégektől bérelt teremőröket pedig a múzeumok nem tudnak megfizetni.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Mindenből lehet meríteni Mindenből lehet meríteni
Interjú Maurer Dórával külföldi élményekről, lehetőségekről, fordulópontokról és képzésekről
art&design

Éhesen alszik a tranzitzóna Éhesen alszik a tranzitzóna
Az emlékezés installációja Waldsee-ben (A 2B Galéria Waldsee 1944 című kiállításáról)
Lábjegyzetek a kortárs autódesignhoz
art&design

Értelmező szótár Értelmező szótár
Horváth László és Takács Máté Okkult Coaching című kiállításához

Más művészeti ágakról

színház

A jó, az aktuális, a kortárs színházat keressük A jó, az aktuális, a kortárs színházat keressük
Háttérbeszélgetés Kulcsár Edit fesztiválszerzővel a MITEM létrejöttéről, létjogosultságáról, egyedi, sikert generáló ismertetőjegyeiről, motivációról, célokról
Jon Watts: Pókember: Idegeben
színház

A végtelenből kihasítva A végtelenből kihasítva
Évadvisszatekintő: Hegymegi Máté Woyzeckje a Szkénében
irodalom

Thaiföld és Peru közt félúton – otthon Thaiföld és Peru közt félúton – otthon
Görömbölyi Dávid Haverok, buli, Buddha című kötetének bemutatója


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés